Recordaantal deelnemers Driedorpencross

Een recordaantal van 501 hardlopers startten afgelopen zondag in de driedorpencross, georganiseerd door Fortuna ’67. Met 10 verschillende starts, 28 verschillende categorieën en 26 prijsuitreikingen is dit evenement uitgegroeid tot een van de grootste sportevenementen van Sint-Oedenrode.

Om 11 uur was de start van de trimmers en de volwassen wedstrijdlopers. Bij de mannen won de stijlvol lopende Sander Halin uit Eindhoven voor de tweede maal op rij. Na afloop kondigde hij aan om volgend jaar voor de derde overwinning te gaan. In de categorie mannen 45 tot 55 jaar, was er een superieure overwinning voor de winnaar van de zilveren medaille op het NK cross, Rachid Mohammadi. Rachid is van Marokkaanse afkomst en daar ligt ook de oorsprong van zijn loopcarrière. Op zijn twintigste kwam hij naar Nederland en won sindsdien al honderden wedstrijden. Hij houdt vooral van het zwaardere crossen en was dan ook in zijn nopjes met het geaccidenteerde parkoers. Het was een genot om dit lichtgewicht door de Coeveringse bossen te zien flitsen. Op het parkoers van 6 kilometer wist hij een voorsprong van bijna een minuut op te bouwen tot nummer 2 Cornelis de Stigter. Regionale topper Peter Mijsberg uit Eerde wist in deze categorie de derde plek op te eisen. Marjon de Kok uit Goirle won overall bij de dames. Deze atlete van Prins Henrik won in 2012 nog zilver op het NK Cross. Bij de vrouwen 45 tot 55 jaar was de overwinning voor Rikie Huyberts van Fortuna ’67. Op plek 2 eindigde clubgenote Inge van Oijen.
Bij het middagprogramma voor de jeugdige atleten was de strijd vaak heftig. Onder de deelnemers waren ook medaillewinnaars van het NK cross. Zij wisten te winnen, of werden verrassend de loef af gestoken. Vreugde en teleurstelling lagen hier dicht bij elkaar. Fortuna ’67 wist door de sterke concurrentie alleen een medaille te behalen in de categorie van de allerjongsten, de meisjes pupillen C. Dit zijn meisjes van 5, 6 of 7 jaar oud. Renske van de Sande liep hier naar een prachtige derde plek.
Na hun cross door het gebied waar de ‘dorpen’ Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode samenkomen, werden alle deelnemers nog getrakteerd op een welverdiende warme kop erwtensoep. Overige uitslagen zijn te vinden op www.fortuna67.nl. In december 2014 is de volgende editie van de Driedorpencross.