Afbeelding

Waterpolodames overwinteren puntloos

Roois nieuws
Afgelopen weekend zou het dan moeten gebeuren voor de waterpolodames van Argo. De strijd om de laatste plaats tegen DZT uit Deurne stond op de agenda, een duel waar meer op het spel stond dan alleen de punten!

Een saillant detail is namelijk de rol van Gerold Kivits, sinds dit seizoen de nieuwe trainer van Argo maar al sinds geruime tijd ook trainer/coach van de dames van DZT uit Deurne. Wie de punten ook zou pakken, hij had altijd wel iets te vieren. De strijd ging aanvankelijk gelijk op, halverwege de wedstrijd stond het 4-4 en dat was ook een goede afspiegeling van het verloop tot dan toe. Coach van Argo, Anja van Wanrooij, had haar dames goed geïnstrueerd en door een goede pressing en efficiënt afmaken van de kansen leek er geen vuiltje aan de lucht. Echter, in het derde partje leek de concentratie van de dames van Argo weg te zijn. In de verdediging werden een paar domme fouten gemaakt, aanvallend kwam Argo er niet of veel te langzaam uit en DZT ging fysiek harder spelen. Hierdoor kon DZT door 3 treffers achter elkaar een gat slaan en was de wedstrijd beslist. De einduitslag was 6-9 in het voordeel van DZT, de dames van Deurne komen nu met 7 punten net boven de degradatielijn staan. Ondanks doelpunten van Josine Raaijmakers (4x), Linda de Brouwer en Gabri van Boxmeer bleef Argo met lege handen staan. In het tweede deel van de competitie zal er een klein wonder moeten gebeuren voor de dames uit Rooi, wil het degradatie kunnen voorkomen.

T.R.B.-R.E.S - C1: 17-0,
Dames 1 - DZT`62: 6-9,
DBD - E1: 6-5,
De Treffers - E2: 4-9,
Nayade Classic - Heren 1: 16-3.

Zwemmen

Afgelopen vrijdag hebben namens Argo 10 zwemmers van de wedstrijdgroep deelgenomen aan de LAC wedstrijd in zwembad ‘De Beemd’ in Veghel. Tijdens deze wedstrijd is er 3 keer een 1e plaats en 1 keer een 2e plaats behaald.
Daarnaast zijn er 12 persoonlijke records gezwommen. Luc van Eijndhoven zwom een Clubrecord op de 1500m vrije slag in 23.16.16.

Komende zaterdag worden de Argo Sprintkampioenschappen gehouden in zwembad De Neul voor alle zwemmers, aanmelden tot 16.30 uur, aanvang wedstrijd 17.15 uur.