Afbeelding

Vrijwilligerswerk: een goed voornemen

Roois nieuws
Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij vraagt uw speciale aandacht in deze decembermaand voor…vrijwilligerswerk.
Velen van u hebben het programma van Geer en Goor op televisie gezien en daarin ervaren dat er veel mensen zijn die thuis dreigen te verpieteren. Ook in Schijndel en Sint-Oedenrode is een grote groep mensen, ouderen en ook mensen met een beperking, die zo graag eens een bezoekje ontvangen. Gewoon wat sociaal contact, een praatje, samen een kopje koffie of thee drinken, misschien eens samen een boodschap doen… Hoe menselijk wilt u het hebben?

Of wat dacht u van het ondersteunen van een bestuurlijke functie. Enkele vrijwilligersorganisaties hebben hun noodklok geluid. Zij zijn naarstig op zoek naar mensen die hun bestuur willen helpen. Misschien vindt u het leuk om een bestuurlijke functie te vervullen. Mogelijk zou u een bestuur willen ondersteunen bij het ontwikkelen van een passend wervingsbeleid. Of u nu voor langere of voor kortere tijd uw deskundigheid wilt inzetten, in beide gevallen helpt u maatschappelijke organisaties grandioos vooruit.
Het Steunpunt Vrijwilligerswerk zorgt ervoor dat er steeds zorgvuldig wordt bekeken welke vrijwilliger het beste bij een bepaalde vraag past. Als u nu toch nadenkt over goede voornemens, denk dan eens over een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Wedden dat we samen met u een schitterende match gaan maken!
Maakt u vooraf even een afspraak. Dat kan telefonisch (073 – 544 14 00) of per mail (steunpunt@welzijndemeierij.nl). Op onze website (www.welzijndemeierij.nl) krijgt u alvast een indruk van bestaande vacatures.