KV Rooi verliest van Olympia

KV Rooi speelde dit weekend tegen Olympia. Vol goede moed begonnen zij aan de wedstrijd. De wedstrijd werd na drie minuten geopend door Olympia, die vanuit een doorloopbal wist te scoren.

KV Rooi werd snel wakker en wist door een mooi afstandschot en een korte kans het voortouw te nemen, 1-2. Dat duurde niet lang want Olympia had hier meteen een antwoord op en scoorde maarliefst vijf keer uit doorloopballen. Zo ging Rooi de rust in met een 6-2 achterstand.
In de rust werd het team opgepept. Er moest feller gewerkt worden aan de kant van Rooi. De dames gingen hier na de rust meteen mee aan de slag en openden de tweede helft met een prachtig afstandschot en een mooie uitgespeelde korte kans, waardoor de stand op 6-4 stond. Helaas was KV Rooi niet scherp genoeg in de verdediging. Hier maakte Olympia gebruik van en scoorde meteen in dezelfde minuut van afstand. Vanaf de 10de minuut in de tweede helft kreeg KV Rooi het weer moeilijker, waardoor Olympia haar voorsprong probeerde door te drukken. Hierdoor liep KV Rooi vanaf de 17e minuut tegen een achterstand aan van 12-6. Toch gaven de dames van Rooi het niet op en streden tot de laatste minuut. Dit bleek ook uit het scoreverloop. Vanaf de 18e minuut schoot Rooi ook raak. Vanuit een aantal afstandschoten en een korte kans werd het zo in de 26ste minuut 12-11. De dames van Rooi streden om toch nog tot een gelijkspel te komen. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg KV Rooi nog een strafworp mee. Helaas wisten zij deze niet te benutten. Olympia zorgde in de laatste minuut voor een eindstand van 13-11. Een wedstrijd waar KV Rooi met het team samen heeft gestreden tot de laatste minuut, helaas was het niet genoeg.