Afbeelding

Arno Bloks van RDS naar finale

Roois nieuws
Op maandag 9 december werd de halve finale om het Brabants bekerkampioenschap dammen in sportcafé ‘Dommelzicht’ gespeeld. Het lot had bepaald dat Arno Bloks en Martien van Erp, beiden spelend voor RDS, tegen elkaar uit kwamen.

In de andere halve finale partij speelden Johan Rijnen van DOG Uden tegen Theo van de Westelaken van d’Amateurs uit Sint Michielsgestel tegen elkaar. Door deze loting kwam zeker één RDS’er in de finale. Martien van Erp had aan remise voldoende om de finale te bereiken, terwijl Arno moest winnen om zich te plaatsen. In een zeer spannende partij waarbij beide spelers elkaar lang in evenwicht hielden trok Arno Bloks uiteindelijk aan het langste eind. In een complex eindspel met minimaal voordeel wist Arno na ruim vier uur spelen de winst naar zich toe te trekken en zich te plaatsen voor de finale.
In de andere partij wist cupfighter Theo van de Westelaken Johan Rijnen op remise te houden en werd zodoende de andere finalist.
Voor de Rooise damclub mogen we spreken van een mijlpaal in de clubhistorie. Voor het eerst stonden er twee spelers in de halve finale en heeft één ervan zich weten te plaatsen voor de finale. Om Brabants kampioen te worden zal Arno, vanwege zijn hogere rating, in de finale moeten winnen van Theo van de Westelaken terwijl Theo voldoende heeft aan remise.