Afbeelding

Steunpunten slaan handen ineen

Roois nieuws
De Steunpunten Vrijwilligerswerk van de gemeenten Schijndel en Sint-Oedenrode hebben hun krachten gebundeld en geven gezamenlijk invulling aan de vragen die op hen afkomen.

Na de fusie, die leidde tot Welzijn De Meierij, zijn gelijksoortige diensten intensief samen gaan werken. Voor het vrijwilligerswerk betekent het een betere bereikbaarheid en een uitgebreider aanbod. Maatschappelijke ontwikkelingen vragen om aanpassingen en bieden nieuwe uitdagingen en kansen. Intern zijn de teams uitgebreid, wordt er met hetzelfde registratiesysteem gewerkt en krijgen de vrijwillige medewerkers een training aangeboden.

De jaarplanning laat zien hoe het Steunpunt aandacht wil vragen voor vrijwilligerswerk.
Tweemaal per jaar wordt er een themabijeenkomst georganiseerd voor alle vrijwilligersorganisaties uit beide gemeenten (eind januari is er een workshop over het werken met ‘bijzondere kinderen’, kinderen met bijvoorbeeld a.d.h.d. of autisme), in maart vraagt het Steunpunt uw aandacht voor de landelijke actie NL Doet. In samenwerking met het Elde College worden Maatschappelijke Stages georganiseerd. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk zoekt vrijwilligers voor vragen van particulieren en vrijwilligersorganisaties.

Dankzij de medewerking van de media kunt u bijna wekelijks vrijwilligersvacatures lezen. Op de website van Welzijn De Meierij (www.welzijndemeierij.nl) vindt u een overzicht van alle actuele vragen.

Het Steunpunt is trots op haar keurmerk, waarmee het laat zien dat er zorgvuldig, procesmatig en op maat wordt gewerkt. Op 7 december is de nationale vrijwilligersdag, de dag waarop vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Voor u misschien een mooie aanleiding om eens serieus na te denken over vrijwilligerswerk en wat u daarin kunt betekenen. Voor vragen, informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met het Steunpunt Vrijwilligerswerk, Welzijn De Meierij, Steeg 9f in Schijndel en Odendael 3 in Sint-Oedenrode, telefoon (073) 544 14 00 en e-mail: steunpunt@welzijndemeierij.nl