Afbeelding

Samen pepernoten bakken om toon te zetten

Roois nieuws
De overheid bezuinigt steeds meer op de zorg. Kinderopvang De Verbinding, Stichting Dichterbij en Zorgokee beginnen dit ook in de portemonnee te voelen. Daarom hebben ze besloten steeds meer activiteiten samen te doen. Het is Sinterklaastijd, dus een mooie gelegenheid om de toon te zetten. Dinsdagmiddag werden de ovens aangezet om gezamenlijk pepernoten te bakken.

Zorgokee zorgt voor begeleiding en opvang van kinderen met autisme en ADHD. Daarvoor heeft het een zeer geschikt onderkomen aan de Ollandseweg in Sint-Oedenrode. Juist op die plek kwamen kinderen van De Verbinding en cliënten van Dichterbij samen om stil te staan bij het Sinterklaasfeest. “In het begin moesten ze nog een beetje aan elkaar wennen”, zegt Marian Veldkamp van Dichterbij. “Maar ze konden al snel met elkaar overweg. Het is prachtig om te zien hoe de twee verschillende maatschappelijke groepen van elkaar leren en samenwerken. Zo hebben de mensen met een beperking een nieuw liedje van de kinderen geleerd.”

Er kwam een heerlijke pepernotengeur vrij tijdens het bakken. Na het uitzetten van de ovens brak misschien wel het leukste moment aan; het proeven! Dit veranderde al snel in eten, want de lekkernijen smaakten zo goed dat zelfs de goedheiligman er geen genoeg van zou krijgen. Tussen het smikkelen werden de kleurspullen nog voor de dag gehaald, want ’s avonds moest er natuurlijk wel weer een tekening in de schoen.
Afbeelding
Afbeelding