Jan Hellings zet Dorpswinkel Boskant zelfstandig voort

Roois nieuws
Jan Hellings heeft besloten om de Dorpswinkel in Boskant eigenhandig voort te zetten. Enkele weken geleden meldde DeMooiRooiKrant nog dat de ondernemer mogelijkheden aan het onderzoeken was om dit te kunnen. Hij heeft geconcludeerd dat er genoeg kansen zijn om de winkel draaiende te houden. Ook nu de Stichting Dorpswinkel Boskant sinds 1 december een stap terug heeft gedaan.

Het voortbestaan van de Boskantse supermarkt bungelde aan een zijden draadje. Eerst runde Hellings de tent met de Spar-formule, later werd dat Support & Co. Vorig jaar gaf deze laatste organisatie aan, niet langer in Boskant actief te kunnen zijn. Daarom richtte de Boskantse gemeenschap een stichting op, die vanaf 1 februari van dit jaar de exploitatie van de winkel overnam. “Door de inzet van veel vrijwilligers ging de omzet omhoog”, vertelt Jan. “Er kwamen ook steeds meer mensen winkelen die eerst nooit kwamen. Enkele maanden terug ging het even wat minder, maar dat is in die periode in heel de branche zo. Nu zien we alweer een stijgende lijn.”
Sinds 1 december is de stichting in ruste. Jan dopt nu zijn eigen boontjes. Hij zit alweer vol ideeën. Jan: “Er komt een speciale klantenpas die mensen kunnen aanschaffen. Als ‘Vriend van de Winkel’ krijgen ze dan extra korting. Vooral in de eerste zes weken van het nieuwe jaar gaan we flink stunten met bepaalde productgroepen. Zie het als een soort obligatie. De stichting wilde die ook uit gaan geven, maar nu de stichting er niet meer is, bieden we het op deze manier aan.” Een ander plan is om de ontmoetingsplek in de supermarkt, die eigenlijk al bestaat, uit te breiden. Volgens Jan wordt het een rustig hoekje waar mensen bij kunnen praten.
Nog steeds krijgt de ondernemer hulp van veel vrijwilligers die allemaal willen dat de winkel in Boskant open blijft. Ze helpen hem bijvoorbeeld met bezorgen. Sinds kort assisteert ook Jan’s zoon in de zaak. Hij mag er stage lopen nu de Dorpswinkel een erkend leerbedrijf is geworden. Kortom, er is nog steeds volop leven in de brouwerij en de winkel blijft open. “We gaan vol gas het nieuwe jaar in”, toont Jan zich strijdbaar.