Reconstructie parkeerterrein park Kienehoef

Roois nieuws
Maandag is aannemer F.P.H. Ploegmakers uit Vinkel gestart met de werkzaamheden aan het parkeerterrein Kienehoef. Zoals wellicht bekend gaan ze de gehele parkeerplaats opnieuw inrichten. Om de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit te voeren is de parkeerplaats afgesloten voor alle verkeer van 2 december 2013 tot 31 januari 2014.

De paaltjes op de Bremhorst worden verwijderd. De achterliggende sportclubs en bedrijven zijn dus normaal bereikbaar. Vanwege de vele voetgangers en fietsers wordt automobilisten verzocht op de snelheid te letten. Op 2 december is gestart met het plaatsen van afzettingen en aanvoer van materialen. Daarna wordt alle asfalt verwijderd, riolering en kolken aangelegd, en wordt alweer gestart met de opbouw van de rijbanen. Ook worden voor de kerstvakantie nog goten aangelegd en trottoirbanden geplaatst.
Vanaf maandag 6 januari wordt het straatwerk, asfalt en grasplaten aangebracht. Grasplaten zijn kunststof platen die op een fundering worden gelegd en afgevuld worden met zwarte grond. Hierop wordt later gras gezaaid. Deze platen zijn geschikt om over heen te rijden en op te parkeren. In combinatie met de uitvoering door F.P.H. Ploegmakers worden ook aanpassingen aan de openbare verlichting uit gevoerd. Indien de weersomstandigheden het toelaten zal de aannemer eind januari de werkzaamheden kunnen afronden.

In overleg met het Platform Sportpark de Kienehoef worden de leden van de sportclubs en gebruikers van de aanwezige sportbedrijven verzocht zoveel als mogelijk met de fiets te komen. Dit om de parkeerdruk te voorkomen en veiligheid in de omgeving van de sportclubs en bedrijven te waarborgen. Doel van de werkzaamheden is een nieuw parkeerterrein met betere afwatering en verlichting, die door gebruik te maken van veel groen toch in de omgeving past.