Kerst in zicht: knus in huis en haard

Roois nieuws
Nog heel even is hij in het land, maar over een paar dagen keert Sinterklaas weer terug naar Spanje. Samen met zijn pietermannen gaat hij terug naar eigen huis en haard. Sommigen onder ons zijn al begonnen om huis en haard in kerstsfeer te brengen. Vele anderen gaan daar de komende tijd mee aan de slag. Maar waar moet je op letten? Wat zijn de nieuwe trends op kerstgebied en welke kerstboom is het meest geschikt? Het antwoord is heel eenvoudig: volg je hart.

Natuurlijk zijn er wel tips die je mee kunt nemen in de aanschaf van de juiste kerstboom. “Het liefst een boom met kluit”, geeft een medewerker van tuincentrum Brekelmans aan: “en dan in een emmer goed nat houden.” Maar een boom zonder kluit kan natuurlijk ook. Voor wie een boom wenst die langer de naald behoudt, is de Nordmann zeer geschikt. “De Nordmann is steviger van structuur”, vertelt Corina van tuincentrum Krans. Acclimatiseren blijkt ook een goede tip. Als het buiten erg koud is en je hebt de mogelijkheid om de boom eerst in de garage of schuur op temperatuur te laten komen, dan komt dat de boom zeker ten goede. Een gewone fijnspar, een blauwspar, een Nordmann, een Koreana (met kegeltjes op de punt van de takken), of nog iets anders. Welke boom het meest geschikt is, hangt af van hetgeen je zelf van belang vindt. Bij zowel Brekelmans als bij Tuincentrum Krans vind je gezonde bomen van goede kwaliteit en krijg je advies op maat.
En wat betreft de nieuwe trends op kerstgebied? Bij Brekelmans vind je vooral veel natuurlijke materialen. Houtstronkjes, kerststukjes én materialen om zelf je eigen kerststuk te maken, maar ook bijvoorbeeld de amaryllisbollen zijn weer erg in trek. Bij tuincentrum Krans vind je juist de meer speciale kersthangers in honderden varianten. Geen gewone kerstballen, maar koekoeksklokken, rendieren, ijsbloemen en –beertjes et cetera. Ook voor diverse muziekspeeldozen in kerstsfeer kun je er terecht. Wil je een gezellige kerstsfeer in je eigen huis? Traditioneel of modern, heel uitgebreid of met een aantal kleine details. Het is helemaal aan jezelf. Maar wie de sfeer wil opsnuiven kan natuurlijk altijd eens binnenlopen bij het tuincentrum. Wie weet kom je nog iets heel bijzonders tegen.