Odisco 1 en Alico 1 zorgen voor spannende wedstrijd

Roois nieuws
Afgelopen zondag speelde Odisco 1 tegen Alico 1 uit Schijndel. De Ollandse dames hebben vorig seizoen twee keer van Alico gewonnen, maar eerder dit seizoen moesten ze de punten aan deze ploeg afgegeven, dus Odisco had nog wat recht te zetten.

Lisa Wouters scoorde voor Odisco het eerste doelpunt met een doorloopbal binnen 10 seconden. Maar Alico scoorde in twee minuten twee keer en kwam op voorsprong. Nog geen halve minuut later scoorde Dena Essens voor Odisco een afstandschot (2-2). Na vijf minuten was het weer Alico dat scoorde, maar Odisco antwoordde via een afstandschot van Lisa Wouters (3-3). Daarna kwam Odisco op voorsprong via een korte kans van Dena Essens, maar Alico volgde weer met een doelpunt (4-4). Tien minuten voor rust benutte Marlon van Heeswijk een strafworp en door een miscommunicatie in de verdediging van Odisco wist Alico gemakkelijk de 5-5 te maken. De twee minuten voor rust waren zwak aan de kant van Odisco, waardoor Alico op voorsprong kwam en de dames met een score van 5-7 gingen rusten.
Na rust maakte Alico hun voorsprong groter, maar Odisco bleef volgen met een doorloopbal van Marlon van Heeswijk (6-8). Alico zette een tandje bij en scoorde in twee minten twee keer 6-10. Desondanks bleef Odisco korfballen en met nog 17 minuten op de klok wisten de Ollandse dames gelijk te komen door een korte kans van Marlon van Heeswijk en Lisa Wouters, een strafworp van Myrthe van Heereveld en een afstandschot van Marieke van Heeswijk (10-10). Bijna tien minuten werd er niet gescoord, maar toen was het toch weer Alico dat de voorsprong nam (10-11). De verdeding van Alico stond goed waardoor het voor Odisco moeilijk was om nog te scoren. Met nog 2 minuten te spelen scoorde Alico nogmaals (10-12), maar enkele seconden later benutte Myrthe van Heereveld een strafworp. In de laatste minuut loste zowel de aanval van Odisco als Alico nog een schot, maar beide schoten vielen niet meer door de korf. Eindstand 11-12. Geen punten voor Odisco, dat meer verdiend had voor het korfbal en de werklust wat het heeft laten zien.