KV Nijnsel 1 neemt welverdiende punten mee uit Weurt

Afgelopen zondag stond voor KV Nijnsel 1 de wedstrijd tegen Nas 1 op het programma, gespeeld in het Gelderse Weurt. Wederom een tegenstander waarvan de speelwijze nog onbekend was. Nijnsel ging de wedstrijd dan ook blanco maar alert in. Met een gedeeltelijk eerste plaats in de competitie, was winst de enige optie om deze te behouden.

Het fluitsignaal klonk en Nas wist in de eerste seconden van de wedstrijd de stand op 1-0 te brengen. Ook de 2-0 volgde binnen enkele minuten. Na de vakswissel had Nijnsel eindelijk haar aanval op de rit en maakte Susan Witlox de openingstreffer voor Nijnsel; 2-1. Nijnsel zette door en had ontzettend veel kansen, maar de afronding was matig te noemen. Het was dan ook Nas die het vierde doelpunt van de wedstrijd op haar naam kon zetten. Maar Nijnsel liet het er niet bij zitten. Twee minuten later wist Myrna Foolen de stand gelijk te trekken door tweemaal te scoren. Nas wist nog wel het gat van de korf te vinden, waardoor Nijnsel met een 5-3 achterstand de rust in ging.

De aanwijzing die coach Fred van Oekel in de kleedkamer meegaf aan het team, de vele kansen afmaken, werd door Nijnsel direct opgevolgd in de tweede helft. Binnen vijf minuten wist het maar liefst vier keer te scoren, en maakte Nicole de Koning een strafworp netjes af; 5-8. Het spel was volledig omgedraaid. Even was er voor Nas de ruimte om dichterbij te komen met 6-8, maar Nijnsel was vastberaden de doelpuntenregen voort te zetten. De aanvallen liepen gesmeerd en op hoog tempo, waardoor Nas niet anders kon dan toekijken. Ook de verdediging van Nijnsel stond haar mannetje. De thuisploeg bleef dan ook niet lang in balbezit. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd stond Nijnsel voor met een stand van 6-13. Nas scoorde nog tweemaal, maar ook Nijnsel wist via Selly van Roosmalen nog een extra doelpunt te pakken waardoor de wedstrijd eindigde in 8-14. Nijnsel had de wedstrijd volledig naar zich toegetrokken in de tweede helft en de punten daardoor meer dan verdiend. Doelpunten: Nicole de Koning (5x), Myrna Foolen (4x), Anne Sijbers (2x), Susan Witlox, Sandra Verhagen, Selly van Roosmalen (1x)