Rooi kan niet stunten tegen koploper Eindhoven

De return tegen koploper Eindhoven was zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop. In de stralende zon en met een doordacht strijdplan begonnen de Rooise dames aan de wedstrijd. Ondanks de goede voorbereiding, inclusief surprise op vrijdagavond, kon Rooi zondag geen potten breken. De wedstrijd werd met 3-1 verloren.

Al snel bleek het een lastige klus te gaan worden om Eindhoven op eigen veld te verslaan. Niet alleen vanwege het sterke spel van Eindhoven, waar Rooi het merendeel van de wedstrijd overigens niet voor onder deed, maar ook vanwege de scheidsrechters, die een aantal nadelige beslissingen voor Rooi maakte. Zo werd er een Roois doelpunt onterecht afgekeurd. Rooi stond toen al met 1-0 achter door een prachtige cornervariant. Ook de tweede Eindhovense goal viel uit een strafcorner. Net voor rust bracht Loes van der Heijden haar team terug in de wedstrijd door, op aangeven van Floor Oppers, een rebound van de strafcorner overtuigend binnen te schieten.

Na rust bleef Rooi aanvallen en op zoek naar de gelijkmaker. Daarbij moest de ploeg twee maal vijf minuten met een man minder spelen vanwege gele kaarten voor Sabine Kuhne en Lisa van de Ven. Ondanks het onder tal creëerde Rooi kansen. Maar uit de verschillende combinaties en strafcorners kon Rooi helaas niet scoren. Zoals het zo vaak gaat in de sport viel de goal vervolgens aan de andere kant, waar een Eindhovense spits de bal knap in het doel tipte. Daarmee was de eindstand bepaald: 3-1.

Hoewel er niet gewonnen werd, werd er toch een woman of the match aangewezen. Deze eer ging zondag naar Iris van de Loo, die een sterke wedstrijd speelde. Een mooie beloning voor het harde werk dat Iris leverde om terug te komen van haar blessure. De dames hervatten de competitie in maart.