2-0 nederlaag Rhode bij Festilent

Roois nieuws
Rhode sloot zondag de eerste competitiehelft af met een 2-0 nederlaag tegen Festilent.
De grootste concurrenten, Margriet en Nooit Gedacht, speelden beiden gelijk, zodat de schade achteraf nog mee viel. Rhode deelt nu de eerste plaats met Margriet en de competitie belooft dit jaar erg spannend te worden, want de verschillen zijn klein.
Festilent had in de laatste weken een goede reeks neer gezet en begon ook met veel inzet. Al in de 1e minuut kwam de eerste kans, direct gevolgd door een goede kans voor Rhode. Festilent bleef in de beginfase druk houden en in de 8e minuut kwamen zij dan ook op voorsprong. Een corner over de grond kwam bij de spits en die schoot de bal hoog in, 1-0. Langzamerhand kreeg Rhode daarna grip op het spel. Er kwamen diverse kansen. Een aantal over rechts via Steven van der Zanden, maar ook uit een aantal vrije trappen was Rhode gevaarlijk, maar het lukte niet om nog voor rust op gelijke hoogte te komen.
De 2e helft begon met een gevaarlijk schot op goal van Jeroen van de Wijdeven. Maar in de 8e minuut van de 2e helft sloeg Festilent weer toe. Het was opnieuw een lage voorzet van rechts, waar de spits zijn voet tegen kreeg en de bal verdween in het uiterste hoekje, 2-0. Deze voorsprong gaf Festilent het nodige vertrouwen en zij knokten voor iedere bal, het hield bovendien achterin de zaken goed dicht, zodat Rhode moeite had om kansen te creëren. Het gevaar moest, net als voor de rust, vooral weer uit de vrije trappen komen, maar de keeper van Festilent hield zijn doel schoon.
A.s. zondag speel Rhode de derde uitwedstrijd op rij. Tegenstander is Venhorst, dat zondag de derby tegen Boekel Sport overtuigend met 3-0 won.