Tegeloutlet maakt mensen blij met tegels

Roois nieuws Op de koffie bij...
Het is vandaag feest in Tegelland en wel bij familie van Erp. Tegeloutlet van Erp bestaat namelijk precies tien jaar. Wat met een enkele pallet begon, is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende business die zich verspreidt over het hele land.

Er heerst een handelsvirus bij familie van Erp. Iedereen kent de succesverhalen van het bedrijf TVE Sport, gestart door Tiny van Erp, Van Erp bouwmaterialen en tegelhandel Jan van Erp uit Schijndel. Eigenlijk is dit nog maar het topje van de ijsberg. Vooral de tegelhandel strekt zich in Brabant veel verder uit. Enkele neven en een nichtje van Ester van Erp handelen, in navolging van Jan van Erp, ook al jaren in tegels. Zo is er een bedrijf in Beneden-Leeuwen en eentje in Roosendaal. Tegeloutlet is de jongste spruit, maar zeker al volgroeid tot een zeer serieuze speler op de markt.
“Ik kan niet zeggen dat dit is wat ik altijd al heb gewild. Dat het een droom was ofzo”, geeft Ester indirect toe dat de tegelhandel nu eenmaal niet de meest romantische handel is. “Eigenlijk dacht ik meer aan een mooie kledingzaak. Ik was op de basisschool al verslaafd aan kassa’s. Het liefst speelde ik de hele dag winkeltje. Toen ons pa de zeefdrukkerij verkocht zochten we naar een invulling. Is partijhandel in tegels niks? vroeg ik me af. Ik ben gaan kijken bij een nicht van me en besloot er voor te gaan.”

De naam Tegeloutlet bleek een schot in de roos. Tegenwoordig schieten bedrijfsnamen met daarin ‘outlet’ verwerkt als paddenstoelen uit de grond. Tegeloutlet uit Nijnsel was als eerste. De naam trok direct veel extra geïnteresseerden. Ester: “In het begin kwamen ze uit alle hoeken van Nederland. Dat was best apart. Nu er meer outletzaken zijn, is dat wat minder geworden. Toch zijn we veel meer dan alleen een outlet. Het is echt niet alleen tweede keus. Wat mensen niet altijd weten is dat we alles - maar dan ook echt alles - kunnen leveren. Van hele goedkope restpartijen tot de beste wand- of vloertegels van gerenommeerde merken.” Dat is door de jaren heen zo gegroeid, letterlijk en figuurlijk. Er werden partijen voor interessante prijzen ingekocht en verkocht. Er kwam alsmaar bij, dus de hal werd te klein. Vandaar dat de zaak vijf jaar geleden werd uitgebreid naar 1200 m².

Nog steeds lopen iedere dag klanten de showroom en het magazijn in en uit. Het klinkt cliché, maar de keuze is reuze bij Tegeloutlet. “We proberen zoveel mogelijk aan te bieden voor een goede prijs”, weet de Nijnselse. “Het is iedere keer weer mooi om mensen aan hun gewenste tegels te helpen. Dat ze blij naar buiten gaan. Of dat het allermooiste is? Dat kan ik niet zeggen. Ik vind de afwisseling erg interessant. Dan weer inkopen, dan weer klanten helpen en dan weer de boekhouding.”

Samen met haar ouders en twee personeelsleden houdt Ester de zaak alweer tien jaar draaiende. Ze zorgen er samen voor dat de in- en uitvoer van tegels niet stokt. Daar klinkt de bel. Weer iemand die Tegeloutlet heeft weten te vinden…
Tegeloutlet, Handelsweg 14, Sint-Oedenrode, 0413-479199, www.tegeloutlet.nl