Al dertig jaar gaan voor de beste oplossing, voor alle partijen

Roois nieuws Op de koffie bij...
Het is zo vertrouwd dat het bijna niet meer opvalt, maar Bart Lips, Advocaat en Mediator, voert deze maand alweer dertig jaar zijn praktijk in Sint-Oedenrode. Het kantoor bevond zich op verschillende plekken in het centrum. Vanaf maandag 26 augustus houdt Bart Lips spreekuur in een nieuwe locatie, bij het pand van Elan aan de Philippusstraat. De beste hulp en het voornaamste advies vindt u dus dichtbij huis.

Eerder werkte Lips samen met andere advocaten, de laatste jaren met Kehrens en Snoeks. Toen hielden ze gedrieën spreekuur in Best en in Rooi. Kehrens Snoeks staat voortaan op eigen benen. Ook Lips is weer zelfstandig, zoals hij in 1983 is begonnen. Nu met een kantoor aan huis in Oirschot en dus met een dependance in Sint-Oedenrode. Advocaat Bart Lips is een vakman. Een vriendelijke professional die het beste voor heeft met beide partijen. Hij gaat zeker niet over lijken en wil voor iedereen de beste oplossing. Vandaar dat hij zich profileert als iemand die mediation hoog in het vaandel heeft. Sterker nog, het is volgens hem in veel gevallen dé oplossing. “Ik ben gespecialiseerd in mediation”, begint de jubilerende advocaat. “Al geruime tijd ben ik docent op dat gebied. Nu is de zogenaamde “Overlegscheiding” daar nog bij gekomen. Vanaf het begin ben ik ook enthousiast over deze vorm. Het vereist een nauwe samenwerking tussen advocaten, een coach en een neutrale financieel deskundige met één gezamenlijk doel: mensen echt verder te helpen. Niemand heeft er iets aan als een conflict jaren door moddert en enorm veel geld kost. Ik zeg niet dat de overlegscheiding een wondermiddel is, maar de slagingskans is wel zeer hoog, maar liefst 90%. Het team van helpers is daarin heel belangrijk. De specialisten committeren zich. Ze beloven elkaar om de mensen tot een goede overeenkomst te begeleiden. Lukt dat onverhoopt niet, dan wordt het team ontbonden en mag geen van de teamleden meer voor een van de partijen werken. Ieder lid van het team is dan ook extra gemotiveerd om de zaak goed op te lossen.”

Lips weet waarover hij praat. Alleen al in Rooi heeft hij honderden mensen geholpen. Niet alleen bij relationele kwesties, maar ook tijdens crisissen op het werk want ook arbeidsrecht is een specialisme van hem. Al dertig jaar bewijst Lips dat hij een zorgvuldig en betrokken steunpilaar is. Betrokkenheid betekent overigens niet dat de cliënt een persoon aantreft die naar de mond praat maar wel iemand die goed luistert en de echte belangen nauwlettend in het oog houdt. Lips: “Met echte belangen bedoel ik bijvoorbeeld de verhouding met de kinderen ná de scheiding, het voortbestaan van het familiebedrijf, het voorkomen van onnodige escalatie door toepassing van mediationtechnieken etc. Deze hele aanpak, zeg maar levenshouding, wordt ingezet, zowel in mediations als wel bij (overleg) scheidingen en arbeidsgeschillen.”

Vanaf nu houdt Lips iedere maandag en donderdag van 17.00 tot 18.00 uur spreekuur aan de Philippusstraat in Sint-Oedenrode. Het is een gratis spreekuur. Lips was in 1983, toen ook al in Rooi, de eerste die het spreekuur gratis maakte. “Zie dat als een stukje service, want ik wil graag wat voor de gemeenschap doen”, nodigt de advocaat uit.
Lips Advocatuur & Mediation, Philippusstraat 1b, 0413-477444, www.lipsadvocatuur.nl