Afbeelding

Traiteur-Slagerij Verheijen viert 12,5 jaar bestaan

Roois nieuws Op de koffie bij...
Christian Verheijen werkte bij een slagerij in Horst. Een Limburgs dorp waar hij ook woonde, samen met zijn Henriëtte. Zijn ambitie en zijn gedrevenheid waren niet te stuiten. De jonge slager wilde koste wat het kost voor zichzelf beginnen, maar waar? Een zoektocht begon. Vooral in Noord-Limburg – daar lag hun voorkeur - werd goed rondgekeken. Toen Christian op een dag werd uitgenodigd in Rooi en hij door het dorp reed, zag hij een prachtige slagerij. ‘Dit moet hem worden’, dacht hij direct. Bovendien had het dorp ‘iets’. Het was liefde op het eerste gezicht.

Het was dan wel in Noord-Brabant, maar de locatie vond hij perfect. “En de zaak was geweldig”, voegt Christian er aan toe. “Ik was meteen enthousiast en heb het aan Henriette verteld. Ook zij zag het zitten. Er liep op dat moment een optie in de stad, maar dat hebben we meteen afgezegd. We wilden namelijk in een dorp vestigen en dit was een ideale optie.” Maar was de zaak beschikbaar? Dat was de belangrijkste vraag. Op dat moment eigenlijk niet. Ad en José van Kasteren waren nog niet van plan om te stoppen, maar na een tijdje kwamen zij er op terug. Via via kregen Christian en Henriette contact met Ad en José. Ze kwamen er redelijk snel uit. Tot op de dag van vandaag zien ze elkaar met regelmaat. José werkt zo nu en dan nog mee in de keuken en ook Ad is oproepbaar wanneer het nodig is.

De eerste jaren
Zo’n 12,5 jaar geleden begon de droom van het Limburgse echtpaar. Samen met dochter Nina, op dat moment net één jaar, trok het naar Sint-Oedenrode. “We zijn hier heel goed ontvangen”, weet Henriëtte nog goed. “Natuurlijk waren de mensen in het begin wat sceptisch, maar na een paar weken voelde het al vertrouwd. Hoewel ik iets langer de tijd nodig had om me aan te passen dan Christian is het allemaal vrij soepel verlopen.” Christian wil daar nog wat aan toe voegen. “We hebben ons nooit anders voorgedaan dan we zijn. Het scheelt veel dat we zelf ook uit een klein dorp komen. We weten dus dat contact met de mensen heel erg belangrijk is. Even een praatje maken, vragen hoe het gaat. Dat doen we niet omdat het moet, maar omdat we zo in elkaar zitten. Daarnaast denk ik dat we respect af hebben gedwongen, omdat we altijd in of bij de zaak aanwezig zijn. We werken er keihard voor en dat zien de mensen.”

Goede band
De eerste jaren verstreken. Het gezin Verheijen, inmiddels uitgebreid met jongste telg Evi, was compleet gesetteld in Sint-Oedenrode. “Met verschillende vaste klanten hebben we een band opgebouwd”, zegt Christian. “Dat komt omdat we die mensen vaak één of meerdere keren per week zien. Door de jaren heen zijn de leukste verhalen voorbij gekomen, maar zijn er ook tragische dingen gebeurd. Dat hoort er helaas bij.” Het klikte niet alleen met de klanten. Ook het personeel had en heeft blijkbaar een goed gevoel bij Christian en Henriette. Gewoonweg omdat de ‘vaste kern’, die ook al bij Ad en José in de zaak werkte, nog steeds op de loonlijst staat. Samen maken ze veel uren. Christian: “We zijn zes dagen per week aan het werk van 7.00 tot 19.00 uur. Daarnaast zijn we ooit ’s avonds aan de slag en soms op zondag. Dat is natuurlijk veel, maar het is zo ontzettend leuk werk, dan vergeet je dat gewoon.”

Presentatie en hygiëne
Henriette en Christian, gesteund door hun dochters, gooien hun hele ziel en zaligheid in de zaak. Dat is in de winkel terug te zien. Alles staat en ligt er gelikt bij. Iedereen die bij traiteur-slagerij Verheijen binnenkomt, krijgt spontaan honger. “Het mooiste aan het vak vind ik het werken met goede kwaliteit vlees en mooie vitrines. Het is bijna een ziekte, hoe mooi ik het wil maken. Maar keer op keer wordt bevestigd hoe belangrijk presentatie is. Ik ben daar heel veel mee bezig. Het moet voor de mensen een smakelijke en lekkere show zijn. Uiteraard ook hygiënisch, want dat is eveneens heel belangrijk.” Waar vroeger slagers alleen vlees verkochten, kun je er tegenwoordig hele kant-en-klaar maaltijden, soepen, salades en andere lekkernijen kopen. Het aanbod is groter geworden. “Mensen zijn door de jaren heen meer gaan verlangen, maar ook de samenstelling van de gezinnen is anders. Er zijn voortaan maar weinig grote gezinnen, terwijl de kleine huishoudens zijn toegenomen. Eenlingen willen vaak makkelijk en snel koken. Daar springen wij op in. Alles wordt door ons team zelf gemaakt”, legt Henriëtte uit. “En ik ben er de hele week mee bezig om alles op een goede manier te presenteren”, glimlacht haar man trots.

Die goed verzorgde presentatie is pas echt goed op gaan vallen na de grote verbouwing in 2009. De winkel kreeg een facelift en een andere indeling. Ook de naam Van Kasteren verdween van het pand, uiteraard kwam Verheijen daar voor in de plaats. Toch zingt de naam Van Kasteren nog steeds rond in het dorp. “Dat is helemaal niet erg”, zegt Christian. “De wat oudere generatie zegt zelfs nog ooit Piet van Kasteren. Hij had voor Ad de slagerij. Dat is al jaren geleden! We storen ons daar absoluut niet aan, want we weten dat zoiets bij een dorp hoort. Daar hebben we bewust voor gekozen.”

Drie weken lang heeft traiteur-Slagerij Verheijen messcherpe acties. Die vindt u iedere keer in DeMooiRooiKrant. Knip de bon uit en profiteer van de actie. In de winkel krijgt u een stempelkaart. Heeft u deze vol? Dan krijgt u een gratis luxe koeltas. Volg ons ook op Facebook!!