De Ossekop: voor iedereen die zich thuis voelt in een bruin café

Roois nieuws Op de koffie bij...
Vanaf zondag aanstaande is Sint-Oedenrode een bruin café rijker. Arno de Leijer opent de deuren van eet- en muziekcafé De Ossekop. Een echt bruin café waar mensen gezellig kunnen kletsen en biljarten óf lekker kunnen eten. “Eigenlijk is het voor iedereen die zich thuis voelt in een bruin café”, typeert de trotse eigenaar zijn nieuwe etablissement.

Zo'n honderd jaar geleden zat in hetzelfde pand aan de Heuvel in Sint-Oedenrode ook een café genaamd De Ossekop. Arno maakt dus een sprong terug in de tijd, maar tegelijkertijd ook een flinke sprong voorwaarts. Zijn café is namelijk modern met een knipoog naar vroeger toen het Bourgondische leven, het minder gehaaste bestaan, overal werd uitgedragen. Op vrijdagmiddag een biertje aan de bar, of op zondag een lekkere maaltijd met de zon op je gezicht. Allemaal is het mogelijk, want er is heerlijk eten en drinken en de schuifpui aan de voorkant kan open.

Brabantse gezelligheid
De uitstraling van het (eet)café spreekt boekdelen. Het meubilair, de bar en de aankleding laten zien dat De Ossekop een echt bruin café is. Het straalt gezelligheid uit. Het woonkamergevoel wordt enorm aangewakkerd. Aangenaam buurten met je vriendinnen kan gewoon, want de muziek staat nooit te hard. Internetten op je tablet is geen probleem, er is namelijk WiFi en het biljart heeft er niet voor niets een plek gekregen. Het is al warm om gebruikt te worden. Even warm als de mensen die er rondlopen om gasten te helpen, want het is tenslotte de Brabantse gezelligheid die er de boventoon zal voeren. De drankkaart sluit daar naadloos bij aan. Jupiler en Hertog Jan zijn er de huisbieren, maar op de bierkaart staan nog meer lekkere bier- en wijnsoorten.

Eten bij De Ossekop
Vanaf volgende week dinsdag is het in De Ossekop mogelijk om te genieten van een goede maaltijd. Arno: “Het hele keukenconcept wordt gevoerd door Twins Catering. De kaart zal bestaan uit vijf voor-, vijf hoofd- en vijf nagerechten. Niet teveel keus, maar wel goed. Eerlijke gerechten met een leuke twist. Traditioneel, maar ook verrassend. Als je hier eet, heb je goed gegeten. Ook nog eens voor een eerlijke en populaire prijs.”In tegenstelling tot eerdere berichten voert Twins Catering niet hetzelfde concept als bij de Gouden Leeuw. Daar werkt het bedrijf alleen op aanvraag voor feesten en partijen. De heren van Twins kunnen zich bij De Ossekop uitleven in nieuwe en ultramoderne keuken. Het materiaal en het voedsel zullen van topkwaliteit, evenals de manier van koken. Dat is zeker terug te zien, te ruiken en te proeven wanneer de gasten hun maaltijd krijgen voorgeschoteld.

Aanstaande zaterdag draait De Ossekop haar eerste avond. Dan is het open voor genodigden. Zondag is iedereen van 15.00 uur welkom om letterlijk de sfeer te komen proeven. Arno en zijn team heten u van harte welkom.

De Ossekop, Heuvel 9, 0413-820359