Boskant Open Air nog grootser aangepakt

Roois nieuws Op de koffie bij...
Boskant leeft weer. Na de komst van De Vriendschap in 2011 kun je dat wel constateren. Toen Paul de Corte en Dennis van Rensch voet aan wal zetten in het kleine kerkdorp bleek al snel dat er een klik was met de bevolking. Niet voor niets. Boskanters houden van mensen die hun mouwen opstropen en deze twee ondernemers doen dat iedere dag. Hun prachtige en complete zaak is daarvan het ultieme voorbeeld. Op 12 mei aanstaande is het weer tijd voor het jaarlijkse festival Boskant Open Air.

Het is de tweede keer dat Boskant Open Air gehouden wordt. De eerste keer, vorig jaar ook rond deze tijd, was direct een succesvolle editie. Het was fris, maar het evenement trok zo’n 1100 tot 1200 bezoekers. “Dat hadden we nooit verwacht”, denkt Dennis met een glimlach terug. “Het was een geweldige avond. Niet alleen mensen uit Boskant waren op het feest afgekomen, maar ook uit Rooi en andere dorpen. Het dak ging er af.” De voornaamste reden om Boskant Open Air te regelen was om het eenjarig bestaan te vieren. “Maar ook om de mensen van Boskant een eigen festival te geven”, voegt Paul daaraan toe. “Het brengt wat extra leven in de brouwerij. Zo te merken was Boskant daar aan toe.”

Dit jaar pakken ‘de jongens’, zoals Paul en Dennis door de dorpelingen liefkozend worden genoemd, extra uit. Vooral het middagprogramma is uitgebreid om ook de kinderen vermaak te bieden. Dennis: “Vanaf 15.00 uur begint het festival voor kinderen. Er is een goochelaar, kinderen kunnen geschminkt worden, er is een springkussen, een kinderdisco en kinderen kunnen zumbales krijgen. Kortom, ze hoeven zich zeker niet te vervelen en de ouders kunnen vanaf het terras toekijken.” Op het plein voor het terras wordt een groot podium geplaatst. Dat zal ’s middags gebruikt worden, maar ook voor het optreden ’s avonds van de Faute Esther Band. Een ensemble waar Paul in meespeelt. “Het is als een geintje ontstaan”, gniffelt Paul. “De band bestaat voornamelijk uit leden van mijn vorige band ‘You and Me’, voor de meesten wel bekend. We spelen lekkere foute nummers waar iedereen graag op danst. Onlangs speelden we met deze band tijdens de Boerenbruiloft. Het was echt een succes kan ik wel zeggen. Tot 22.30 uur was het nog volle bak, terwijl het normaal veel eerder is afgelopen op carnavalsdinsdag.” Paul en Dennis kijken uit naar de bijzondere dag waarop ze het tweejarig bestaan vieren. Het programma liegt er niet om, dus ook deze keer zal het een gezellige boel zijn.

Met de organisatie van dit festival laten de heren zien dat ze tot veel in staat zijn. De Vriendschap en dansschool Cultura zijn daar eveneens een voorbeeld van. Het danscentrum staat wijd en zijd bekend als een kwalitatief goede dansschool en De Vriendschap wordt steeds completer. Iedere week vinden er bruiloften en partijen plaats en het restaurant draait erg goed. Paul: “Op zondag zitten we bijna altijd vol.” Daarnaast wordt de ijssalon goed bezocht, is het terras een populair rustpunt voor veel mensen en wordt ook van de nieuwe tuinzaal gretig gebruik gemaakt. Kortom, Dennis en Paul zijn op de goede weg. Het kost veel energie, maar naar eigen zeggen krijgen ze dat ruimschoots terug van hun gasten.

Volgende week leest u meer over de Open Dag van Danscentrum Cultura. Deze wordt op Eerste Pinksterdag gehouden.