Zoete Hemel zorgt voor verwennerij aan het Kerkplein

Roois nieuws Op de koffie bij...
Na een prettige wandeling door het dorp, gaat u rustig zitten op een prachtig terras. Het is druk, maar niet te druk aan de voet van de Martinuskerk. Mensen kletsen, een eindje verderop spelen wat kinderen en de aardige mevrouw vraagt of u koffie lust. Of heeft u toch meer zin in dat tongstrelende ijs wat ze er verkopen? Het is tenslotte prachtig weer, de zon twinkelt in uw gezicht. ‘Doe toch maar een grote milkshake’, besluit u. Ontspannen wacht u op het lekkers wat komen gaat. Dit kan alleen bij Zoete Hemel.

Over enkele weken kan dit werkelijkheid zijn. Romy Peijen opent op vrijdag 12 april vanaf 11.00 uur haar ijscafé en chocolaterie Zoete Hemel aan het Kerkplein. Op dit moment wordt er hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. Het interieur is uitgezocht en vooral het lekkers, wat straks over de toonbank gaat, is met zorg gekozen. “Ik speelde al langer met dit idee, maar nu was de tijd rijp”, begint Romy. “Zoete Hemel wordt een eigentijdse zaak met een mooi terras voor de deur. Mensen kunnen straks terecht voor heerlijk ambachtelijk ijs en chocolade, maar ook voor verschillende soorten (ijs)koffie, gebakjes, milkshakes in mooie grote glazen en handgemaakte bonbons. Alles voor een nette betaalbare prijs. Ik wil een beetje een Italiaanse sfeer creëren. Omdat het een totaalplaatje is, vond ik het etiket ijscafé heel passend.”

Dat het een totaalplaatje wordt mag wel duidelijk zijn. Zoete Hemel heeft straks overheerlijke producten die gemaakt zijn om te consumeren, maar die zich perfect lenen om cadeau te doen. Romy: “Het is erg leuk om chocola cadeau te doen. Dat kunnen we straks aanbieden in mooie verpakkingen. Behalve bonbons hebben we straks nog meer cadeauartikelen. Zo gaan we onder meer de art-collection van het merk Illy verkopen. Een cadeaubon of het kopen van een ijsstrippenkaart behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Romy wilde per se geen standaard ijs leveren. Daarom heeft ze een zeer gedegen speurtocht op touw gezet om het aller-lekkerste ijs te vinden. Ze kwam uit bij een dorp in de buurt. “Het ijs wat we straks gaan verkopen is echt ontzettend lekker. Het is een streekproduct wat ambachtelijk is gemaakt. Mensen kunnen straks kiezen uit 24 heerlijke smaken. Er zitten verrassende smaken bij, maar ook de klassiekers als vanille en stracciatella. De sorbetsmaken die we gaan verkopen zijn bereid met vers fruit. Geen siroop, maar echte stukjes aardbei of andere soorten fruit. Dat maakt het natuurlijk extra lekker. De laatste weken heb ik ook meegeholpen in de productie van het ijs en de chocolade. Ik heb met eigen ogen gezien hoe puur en ambachtelijk de producten bereid worden.”
Hoe u het wendt of keert; Zoete Hemel is een toegevoegde waarde voor Sint-Oedenrode. Dus doe uw ogen dicht en waan u alvast op het terras van het nieuwe ijscafé en chocolaterie. Over een paar weken zit u er echt en dan proeft u precies wat Romy bedoelt.