Gun uw schilderwerk een kritische blik

Roois nieuws Op de koffie bij...
De grote schoonmaak. Hij komt er weer aan. Het is immers weer voorjaar. Uw schuur opruimen, de keukenkastjes uitmesten en uw tuin op de schop. Toch is er een belangrijk aspect wat veel mensen vaak vergeten of op de lange baan schuiven: het schilderwerk. Gerrit Ketelaars KEADIN uit Boskant, heeft het predicaat meester-schilder. Volgens hem wachten mensen vaak te lang met onderhoud van het schilderwerk. “Hoe langer je wacht, hoe groter de schade en hoe pijnlijker het wordt voor je portemonnee”, adviseert de vakman.

Grondige inspectie
Volgens Gerrit heeft schilderwerk na verloop van tijd gewoon een grondige inspectie nodig, zodat achterstallig onderhoud en hoge reparatiekosten worden voorkomen. KEADIN kan u daarbij helpen. Door zijn jarenlange ervaring weet de Boskanter precies waar hij op moet letten. Hoe beschermt u professioneel uw huis? Gerrit: “Schilderwerk is onder te verdelen in binnen- en buitenschilderwerk. De kwaliteit binnenshuis is van belang om goed kwalitatief buitenschilderwerk te behouden. Door openstaande verbinden en losgelaten kitvoegen kan condenswater het hout binnendringen en vervolgens het buitenschilderwerk aantasten. Daarnaast is het moment van schilderen van belang. Ziet u kleine scheurtjes of het prille begin van verfbladders? Dan is het hoog tijd om de boel te inspecteren. Ik kan kijken of het schilderwerk per direct een onderhoudsbeurt nodig heeft, of het misschien nog een jaar kan wachten. Ik geef altijd eerlijk advies!”

Metselwerk of beton
Behalve hout is het ook goed om uw metselwerk of beton van een laag verf te voorzien. Gerrit legt uit waarom. “Ongeschilderd metselwerk kan veel vocht vasthouden. Daardoor kan mos- en algaangroei of vervuiling plaatsvinden. Hydrofoberen kan de oplossing zijn om deze problemen te voorkomen. Er wordt dan gebruik gemaakt van een transparant product. Als de kleur van het metselwerk niet meer bij de rest van uw woning past of de muren van uw woning lelijk zijn geworden, kan het aanzien van uw woning compleet veranderen door het metselwerk te laten schilderen. Ook beton is niet onderhoudsvrij. Als het beton in slechte conditie verkeert, gaat het betonijzer uiteindelijk roesten. Het roestende betonijzer veroorzaakt schade aan het beton. Schilderen van het beton kan dit allemaal voorkomen.”

Grafverzorging
KEADIN doet ook al jaren aan grafverzorging. Dat wil zeggen, het opknappen en bijhouden van grafzerken. Gerrit is bekwaam in het schoonmaken van hardsteen en kan de letters in de steen weer schilderen of vergulden. Het is een knap staaltje precisiewerk, maar zeker toevertrouwd aan meester schilder Gerrit Ketelaars.
Hij weet precies wat hij doet.

Is het schilderwerk van uw woning toe aan een grondige inspectie of is de grafzerk van één van uw familieleden rijp voor een opknapbeurt? Neem dan contact op met KEADIN schilderwerken.
KEADIN schilderwerken, Beukenstraat 35, 06-51411477, www.keadin.nl