Afbeelding

Opening expo The Artist Connects bij MIK Pieter Brueghel

Roois nieuws
Inspirerende verbindingen leggen tussen creatieve krachtpatsers. Dat doet The Artist Connects. In deze nieuwe tentoonstelling ‘connecten’ MIK Pieter Brueghel en Kunstgroep de Compagnie gevestigde en beginnende kunstenaars met elkaar, maar ook beide kunstinstellingen en twee Veghelse kunstlocaties verbinden zich met elkaar. Ervaar de onderliggende verbindingen aan de Middegaal en op de Noordkade tijdens de opening op zondag 16 december 2012.

Gevestigde namen & jonge honden
In The Artist Connects vinden gevestigde namen en beginnende kunstenaars elkaar. Uit bijzondere, nieuwe connecties ontstaan prachtige twee- en zelfs drieluiken. Ontroerend, kleurrijk, melancholisch, vrolijk en altijd balancerend tussen verrassing en verwondering.

MIK Pieter Brueghel & De Compagnie
The Artist Connects arrangeert ook een ontmoeting tussen MIK Pieter Brueghel en Kunstgroep de Compagnie. Afscheid nemen van het vertrouwde ‘huis’ aan de Middegaal, maar ook energiek en geïnspireerd de Noordkade verkennen. Op beide locaties vinden keramiek, fotografie en schilderkunst elkaar. Bij MIK Pieter Brueghel is de expositie te zien, het Galeriecafé van Kunstgroep de Compagnie toont een uniek drieluik.

Opening expositie
De opening van The Artist Connects vindt plaats op zondag 16 december 2012 bij zowel MIK Pieter Brueghel als Kunstgroep de Compagnie.
13.30 uur - Compagniezaal van MIK Pieter Brueghel – Middegaal 23-25 in Veghel
‘Live action-painting’, een jonge pianiste en een ‘real-time Facebook-experience’.

15.00 uur - Galeriecafé van Kunstgroep de Compagnie (CHV-locatie) – NCB-laan 52-54 in Veghel
Onthulling drieluik waarin drie kunstenaressen ‘connecten’ in industriële setting en optreden ‘Bende van Drie’.

De expositie The Artist Connects is tot en met 8 februari 2013 gratis te bezoeken bij MIK Pieter Brueghel.
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 8.30-21.00 uur, zaterdag 9.00-12.00 uur.
________________________________________
Voor meer informatie over The Artist Connects kun je contact opnemen met Lonneke Hoondert van MIK Pieter Brueghel, via telefoonnummer 0413-365675 of l.hoondert@pieterbrueghel.nl