Afbeelding

Feestverlichting, domper op de vreugde

Roois nieuws
Wat zo hoopvol begon, strandde vrijwel direct door technische onuitvoerbaarheid. Een feestverlichting voor ons centrum, zoals er nooit eerder was geweest. De beste lichtarchitect ter wereld, ondersteuning vanuit de Technische Universiteit Eindhoven en een enthousiast team van Centrummanagement Sint-Oedenrode, kortom, alle ingrediënten voor een succesvol resultaat. Helaas heeft het niet gebracht wat we er van hadden verwacht.

Materialen, door de TUE besteld, die totaal niet geschikt waren voor het ontwerp van de studenten. Op zaterdag zaten vrijwilligers mismoedig snoertjes met LED-verlichting aan elkaar te knopen, omdat voor de plannen langere eenheden nodig waren. Wat er dan in de bomen kwam te hangen, was dan wel een proef, maar voldeed niet aan de eisen. Het Centrummanagement (CM) kreeg klachten van mensen over de flikkering, over de kleur en over de lelijke en slordige uitstraling overdag.

Uw CM heeft vorige week besloten om de verlichting te verwijderen en retour afzender te sturen. Beter geen lampjes dan lelijke lampjes, is de mening van het CM. “We willen toch met z’n allen ons centrum naar een hoger plan tillen, nietwaar? Ja, collega ondernemers, het is voor ons uithuilen en opnieuw beginnen. We hebben ons lesje geleerd, de bedoelingen waren méér dan goed”, reageert het CM.

Er gloort ook een beetje hoop: een paar frisdenkende ondernemers hebben het plan opgevat de kerstbomen in het centrum een bijzondere functie te geven, namelijk door inwoners de mogelijkheid te geven op speciale (watervaste) kaartjes hun kerstwens te schrijven en op te hangen in de kerstbomen in het dorp. Deze kaarten zijn te verkrijgen en in te vullen bij Switch, Bij Jet, Gerits, Van de Kamp, Silver Factory en Shoeby Fashion.