KV Nijnsel 1 behoudt koppositie

Zondag 16 december stonden Nijnsel 1 en Midako 1 in sporthal de Streepen tegenover elkaar. Het was een spannende wedstrijd; beide teams gingen er helemaal voor en waren zeer aan elkaar gewaagd. Het was uiteindelijk Nijnsel die punten pakte met een score van 10-8.

De wedstrijd begon erg goed voor Nijnsel. Ze wisten in 5 minuten al drie doelpunten te scoren. Zo scoorde Astrid van de Laar een briljante bal door het wegtrekken onder de paal, wist Marlou van der Vleuten een mooi afstand schot erin te benutten en liet Manon van Walbeek haar schotkwaliteit zien door te scoren vanaf de middellijn. Nijnsel liet Midako meteen zien wat ze in huis hadden, maar het antwoord van Midako was fel en gedreven. Zo scoorde Midako ook binnen deze 5 minuten door een miscommunicatie in de verdediging van Nijnsel en werd de stand 3-1. Gelukkig reageerde Nijnsel ook meteen weer met een doelpunt van Anne Sijbers en Marlou van de Vleuten, 5-1.

Midako liet het er echter niet bij zitten en kwam weer met antwoord. Ze gaven flink tegengas en wisten het scoren voor Nijnsel moeilijk te maken. Ze wisten zelf maar al te goed wat scoren was en gooiden twee ballen in de korf wat de stand op 5-3 bracht. De spanning was weer helemaal terug in de wedstrijd. Vlak voor rust scoorde Anne Sijbers nog een doelpunt van afstand, maar al snel leverde een verdedigingsfout van Nijnsel een strafworp op voor de tegenstander. Midako wist deze goed te benutten. Ruststand: 6-4.

Midako scoorde na de rust meteen, wat de stand op 6-5 bracht. Echter na wat nuttige tips van coach Fred van Oekel zorgde de aanval van Nijnsel weer voor een ruimere voorsprong door een doelpunt van zowel Selly van Roosmalen als Astrid van de Laar. De spanning was om te snijden, omdat beide teams niet opgaven. Zo scoorde Midako de 8-6, Nicole de Koning voor Nijnsel de 9-6, Midako weer de 9-7 en Astrid van de Laar voor Nijnsel de 10-7. De spanning bleef maar Nijnsel behield goed de voorsprong en wist uiteindelijk toch de overwinning binnen te slepen met 10-8.

Met 10 punten uit vijf wedstrijden staat Nijnsel 1 op de eerste plaats in deze zaalcompetitie, maar plaatsgenoot Odisco volgt hen op de voet. Aanstaande zondag speelt Nijnsel om 10.30 uur haar zesde wedstrijd tegen het Deurnese ZSV in sporthal De Kubus.