Boeiende derby Ollandia – Nijnsel eindigt in remise 1 – 1

Ruim 400 toeschouwers waren naar Sportpark Ekkerzicht afgereisd om getuige te zijn van de klesch tussen de nummer 1 Ollandia en de nummer 3 Nijnsel van de ranglijst. En ze waren niet voor niets gekomen. Beide partijen waren vanaf het 1ste moment bereid het spel te spelen zoals voetbal gespeeld dient te worden. Ze schotelde de toeschouwers een boeiende pot voetbal voor die tot de laatste minuut aangenaam spannend was. Al vrij vroeg in de wedstrijd kroop Nijnsel door het oog van de naald toen de overtreding op Stefan Erven binnen de 16 niet door scheidsrechter Jeroen van Rossem werd opgemerkt. Even later werd Robert Erven op links mooi aangespeeld en vanuit een ideale positie kreeg hij de kans om uit te halen. Hij mikt op de verre hoek maar door goed keeperswerk van Patrick van Os wordt deze Ollandia kans om zeep geholpen.
Na dik een half uur spelen waarin beide ploegen herhaaldelijk erg gevaarlijk bij de goals van hun opponent opereerde werd de wedstrijd open gebroken door Nijnsel. Uit de voorzet van rechts kwam de bal voor de voeten van een van de spitsen van Nijnsel, die haalde uit en met moeite wist de overigens goed keepende Tom Wouters de bal terug in het veld te stompen, recht voor de voeten van Paul van der Rijt. Die aarzelde geen moment en met een fraaie treffer zet hij zijn team op 0 – 1 voorsprong. Vlak voor rust krijgt Ollandia een vrije trap te nemen op de hek van de 16 meter. William Bekkers gaat achter de bal staan en zet voor in het drukke doelgebied. Carlo Siemons drukt zijn voet tegen de bal en met een snoeihard schot jaagt hij het leder in de touwen. 1 – 1.
Stand gelijk, en gezien het wedstrijdbeeld krijgt Ollandia hiermee wat ze verdient.

Na rust kwam Nijnsel sterker uit de kleedkamer en Ollandia ging verder waarmee ze bezig waren. Kansen, kansjes en mogelijkheden creëren om de wedstrijd in het voordeel te beslissen. Nijnsel liet dat echter niet gebeuren en zet aan. In de 65 ste minuut komt Ollandia met kunst en vliegwerk goed weg uit de peniebele situatie die Nijnsel schept voor het doel van Ollandia. De inzet van Nijnsel wordt uiteindelijk niet beloond omdat Maurice Kastelijn goed positie had gekozen en de bal van de doellijn weg haalde. Met veel passie en inzet waren beide ploegen op zoek naar het verlossende doelpunt maar tot scoren kwamen ze niet meer. De grootste mogelijkheid van Ollandia om de wedstrijd te beslissen was 10 min voor tijd, toen Stefan Erven even aan de aandacht van directe tegenstander wist te ontsnappen en een prachtig schot afleverde. Jammer voor hem en zijn team belandde het schot op de paal. Een gelijk spel is volgende de deskundige gezien de hele wedstrijd een goede weergave van de wedstrijd. Met 4 punten voorsprong op de nummer 2 Ravenstein gaat Ollandia met een goed gevoel de winterstop in. Een bijzonder huzarenstukje, geleverd door de mannen van Gerard van Zutphen. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op zondag 24 februari 2013 dan wordt er ingehaald tegen WEC