Afbeelding

Finale 23ste editie Ollandse biljartkampioenschappen 2012

Roois nieuws
Afgelopen vrijdag werden zowel de finale van de klassen kampioenschappen als het algemene kampioenschap gespeeld. Net als in 2011 waren de wedstrijden spannend tot de laatste partij.

In de A klasse speelde Johnny van Oorschot (49 car.) tegen Rien v.d. Spank (58 car.). Ondanks het goede spel van Johnny, kwam Rien door toedoen van drie hoge series ( 9 en twee maal 17), na 18 beurten als winnaar uit de strijd. In de B klasse kwam Renee Wisse uit tegen Gerard Eijkemans. Renee ging moeizaam van start terwijl Gerard vanaf het begin zijn eigen wedstrijd opbouwde. In de tweede fase van de wedstrijd maakte Renee de meeste caramboles maar kon de partij niet meer naar zich toetrekken. De partij tussen Hans Geerts en Maarten van Hoof kreeg in de eindfase een bijzonder wending. Hans maakte zijn 20 caramboles in 25 beurten. Maarten had de nastoot en had nog 6 caramboles te gaan. Mede door de ondersteuning van het enthousiaste publiek maakte hij zijn 6 restende caramboles. Vervolgens werd de wedstrijd in overeenstemming met het reglement verlengd met voor Hans 7 en voor Maarten 8 caramboles. Na een spannend slot werd Maarten de uiteindelijke winnaar.
Na de klassen kampioenschappen mochten Rien v.d. Spank, Gerard Eijkemans en Maarten van Hoof zich opmaken voor het algemene kampioenschap. Het werd een spannende ontknoping, onder het oog van het veelvuldig toegestroomd publiek. De eerste partij werd gespeeld tussen Gerard en Maarten. Het werd een spannende partij die Maarten nipt in zijn voordeel afsloot in 20 beurten. Gerard 9 punten – Maarten 10 punten. De tweede partij tussen Gerard en Rien werd overtuigend door Rien gewonnen. Gerard 6 punten – Rien 10 punten. De laatste partij tussen Maarten en Rien moest de beslissing brengen echter met de wetenschap dat beiden al 10 wedstrijdpunten hadden gehaald. Maarten speelde een matige partij. Echter Rien kon zijn vorm van de eerder gespeelde wedstrijden ook niet vasthouden. Desondanks bleef de partij spannend tot aan het eind. Maarten maakte in 20 beurten 18 caramboles terwijl Rien niet verder kwam dan 20. Maarten 7 punten – Rien 4 punten. Daarmee werd Maarten onbetwist de terechte kampioen van de 23ste editie van de Ollandse biljartkampioenschappen. De avond werd zoals gebruikelijk in Olland, sfeervol afgesloten. De wedstrijdleiding kan terugzien op een geslaagd toernooi en dankt alle 61 deelnemers voor hun sportieve inzet.
uitslag klassenkampioenschappen.
A klasse 1. Rien v.d. Spank. 2. Johnny van Oorschot. B klasse 1. Gerard Eijkemans. 2. Renee Wisse. C Klasse 1. Maarten van Hoof. 2. Hans Geerts. uitslag algemeen kampioenschap.
1. Maarten 17 punten. 2. Gerard Eijkemans 15 punten. 3. Rien v.d. Spank 14 punten.