Afbeelding

Rhode: zondag inhaalprogramma

Roois nieuws
Afgelopen weekend is door de KNVB, i.v.m. het noodlottige incident in Almere waarbij een grensrechter is overleden, het gehele voetbalprogramma geschrapt. Kennelijk waren de weergoden het daar volledig mee eens, want uiteindelijk was door de sneeuw en vorst voetbal toch onmogelijk.

Zondagmiddag heeft het bestuur met de aanwezige leden stil gestaan bij de verschrikkelijke gebeurtenis in Almere waar een grensrechter bij een voetbalwedstrijd na een mishandeling is overleden. Voorzitter Toon Bekkers benadrukte het belang van waarden en normen in en rondom het veld waarbij goede afspraken en met name elkaar aanspreken op waarden en normen van groot belang zijn. In feite begint dit al bij onze jongste voetballers, waarbij het van groot belang is dat begeleiders, trainers, ouders en supporters iedereen aanspreken op gedrag dat onacceptabel is. Ook onze senioren behoren waarden en normen te respecteren en elkaar hierop te attenderen. " Afspreken en aanspreken" is het motto. Respect voor elkaar in alle situaties, zowel in als langs de lijnen, is het devies. Het bestuur van Rhode is, mede door dit verschrikkelijke voorval, zich bewust geworden dat we binnen onze vereniging met zijn allen steeds attent moeten zijn om een dergelijke situatie te voorkomen. We denken na, hoe en op welke wijze e.e.a. nog beter uitgedragen kan worden. Samen plezier beleven in het voetbal is en blijft een van de belangrijkste uitgangspunten in onze vereniging en daar moeten we met z'n allen in blijven investeren. Van de bijeenkomst en het interview met de voorzitter zijn door TV Meijerij opnamen gemaakt; uitzending vanaf woensdag 12 december.

Kaarten
A.s. donderdag is al weer de 5e en laatste ronde van de kaartcompetitie. De finale, met Wildrikken en Pokeren, is volgende week donderdag 20 december.
Voor meer informatie zie www.rhode.nl

Programma
Rhode 3-Mariahout 2, 12 u; Rhode 5-Heeswijk 4, 10 u; Rhode 6-Avanti 5, 12 u; Rhode 7-Boekel sport 5, 12 u; Rhode 8-Avesteijn 6, 10 u; Boekel Sport 7-Rhode 9, 10:30 u.