Afbeelding

Halve finale Ollandse biljartkampioenschappen

Roois nieuws
Afgelopen vrijdag werd de halve finale in café D’n Toel gespeeld. De halve finalisten speelden vol overgave voor een plaats in de finale.

De vele toeschouwers hebben overwegend mooie en spannende partijen gezien. Gerard Eijkemans speelde een constante partij maar had 26 beurten nodig om zijn rivaal Jan Sanders af te schudden. Maarten van Hoof had geen enkele moeite met zijn tegenstander Jo Timmermans en maakte zijn partij uit in 14 beurten. Antoon Versantvoort ging goed van start maar Rien v.d. Spank bouwde zijn partij rustig op en speelde zich met twee series van 19 en 14 naar de finale. Arie Markus moest het nipt afleggen tegen Renee Wissee. Deze partij bleef tot het einde toe spannend omdat Arie de nodige sportieve tegenstand bood. Hans Geerts liet voortreffelijk spel zien en was de smaakmaker van de avond. Hans had slechts 10 beurten nodig tegen Jan de Jong die vanaf het begin niet in zijn spel kwam. Dit was tevens de kortste partij van de avond. Als laatste moest Henk v.d. Bergh aantreden tegen Johnny van Oorschot. Henk bood de nodige tegenstand maar legde het uiteindelijk af tegen Johnny. In De Dorpsherberg wordt a.s. vrijdag 14 december aanvang 19.30 uur zowel het klassen kampioenschap als het algemene kampioenschap gespeeld. De wedstrijdleiding hoopt de 23ste editie van de Ollandse Biljartkampioenschappen af te sluiten met een fantastische finaleavond en wenst alle finalisten veel succes. Iedereen is vrijdagavond welkom in Café-Cafetaria-Zaal “De Dorpsherberg”.
Geplaatste spelers voor de finale
Rien v.d. Spank en Johnny van Oorschot ( A klasse); Gerard Eijkemans en Renee Wisse (B klasse); Hans Geerts en Maarten van Hoof ( C klasse).
Programma vrijdagavond 14-12-2012
Klassenkampioenschap: 19.30 uur B-klasse: Gerard Eijkemans – Renee Wisse. 20.15 uur C-klasse: Maarten van Hoof – Hans Geerts en 21.00 uur A-klasse: Rien v.d. Spank – Johnny van Oorschot. Aansluitend worden de wedstrijden om het algemeen kampioenschap gespeeld.