Winterwandeling in de Scheeken en de Sort

Roois nieuws
Jaarlijks organiseert de Heem-natuurgroep uit Sint-Oedenrode een winterwandeling in Rooi of directe omgeving. Dit jaar gaan ze naar de Scheeken en de Sort, gelegen in d’n Boskant.  Deze winterwandeling wordt gehouden op zondag 16 december a.s. en het vertrek is om 9 uur vanaf de markt te Sint-Oedenrode. De Scheeken en de Sort vormen samen een onderdeel van het grote natuurgebied “Het Groene Woud”.

Kenmerkend zijn hier de natte broekbossen van voornamelijk populier en hier tussenin weilanden en cultuurgronden. Er zijn oude eikenbossen met een rijke ondergroei van zwarte els, vlier en hazelaar.
Vogels zijn er altijd te zien. In deze bossen hoor je de grote bonte specht roffelen, de kleine bonte specht is hier ook aanwezig, misschien is de zwarte specht ook wel te zien. De buizerd, die hier jaarlijks broedt, is nu cirkelend boven de boomtoppen te zien en te horen. Verder diverse mezen- soorten en misschien zijn er al wintergasten gearriveerd. Vraatsporen en diersporen zullen er zeker te vinden zijn. Prachtige herfstkleurende bladeren en als het niet gevroren heeft nog paddenstoelen en laatbloeiende planten. Wat er in deze tijd van het jaar nog allemaal meer te zien is, is natuurlijk een verrassing.

Interesse in een natuurwandeling in deze tijd en in een bijzonder natuurgebied? Ga dan mee, iedereen is van harte welkom. Trek stevig schoeisel aan of laarzen en regenkleding als het nodig is. De bedoeling is om rond 12 uur terug te zijn.