Rooise renners crossen door natte velden

Roois nieuws
Stef en Jur stonden vorig weekend samen aan de start in de Bossen van Eerde. Afgelopen weekend stonden ze ook samen aan de start in Moergestel en een dag later was het Jur die ook nog in Lieshout in de bossen te vinden was.

In Eerde had Jur een perfecte start. Hij ging vol in de aanval op een parcours dat hem prima lag. Uiteindelijk kwam hij als zesde over de streep. Stef ging een uur later van start en zat er meteen goed bij. Hij finishte uiteindelijk als 18e.

In Moergestel was een trap in het parcours gemaakt, als proef. Erg lastig voor jonge renners. In de1e ronde kreeg Jur zijn fiets niet opgetild en in de 2e ronde kreeg hij een wiel vol op zijn neus van zijn voorganger. Jur viel terug van plek 6 naar uiteindelijk plek 14. De trap was voor Stef ook net iets te zwaar maar hij vocht zich er goed doorheen. Maar ook bij Stef zat de jury goed te slapen en ze lieten ook deze renners 6 min te lang crossen. Uiteindelijk werd de jonge renner 27e.

Jur mocht een dag later allen naar Lieshout want Stef had er even geen zin meer in. Zijn start was er weer één uit het boekje. Net als zijn grote voorbeeld Lars van der Haar ging hij er als een speer vandoor. Hij kwam na een rondje op een twaalfde plek te liggen. Jur pakte nog twee plekjes en meer zat er op het snelle rondje niet in. Hij kwam zeer tevreden als 10e over de streep.