Boskant-Avesteyn een wedstrijd zonder doelpunten

In een spannende wedstrijd hebben Boskant en Avesteyn de punten verdeeld. Medekoploper Boekel Sport is de lachende derde en gaat na deze middag alleen op kop.

Het is jammer dat een gelijkspel bij een voetbalwedstrijd niet altijd gepaard gaat met doelpunten. Als het dan toch gelijk moet worden, liever 4-4 dan 0-0! Het geeft een wedstrijd als kijkspel in ieder geval meer inhoud. Helaas kunnen daar vooraf geen afspraken over gemaakt worden, jammer eigenlijk!
De wedstrijd van Boskant tegen Avesteyn was eigenlijk wel een wedstrijd die doelpunten had verdiend. Toch was het voor de toeschouwers niet echt een vervelende wedstrijd. Beide teams gingen voor de winst, waarbij Boskant met name in het 2e gedeelte van de 2e helft de bovenliggende partij was. Voor rust bleken de teams goed in evenwicht. Boskant kreeg een eerste mogelijkheid in de 15e minuut. Een kopbal van Frank vd Heijden miste echter de juiste richting. In de 24e minuut had Boskant geluk dat bij een voorzet van rechts zowel verdediger Mark de Koning als Avesteyn aanvaller Stefan van Zutphen de bal niet onder controle konden krijgen. Met dank aan het spekgladde veld! Drie minuten later leek de 1-0 er aan te komen maar de inzet van Ron v Uden eindigde op de lat. In de 30e minuut had Dries Heerkens een uitstekende mogelijkheid namens de bezoekers. Na een goede pass kwam hij oog in oog met Boskant doelman Erwin Brouwers die de inzet met z’n voeten wist te keren. Z’n collega van Avesteyn, Dirk de Laat, deed enkele minuten later niet veel voor Erwin onder door een inzet uit de bovenhoek te tikken.
De keer eerste kans na rust, in de 65e minuut, was voor de bezoekers. Een snoeiharde inzet van Bart Faro ging echter een metertje voorlangs. Met veel inzet probeerde Boskant een doelpunt te forceren, maar de laatste pass miste vaak net de juiste richting. In de 87e minuut leek het dan toch te lukken. De schuiver van Ron v Uden, strak in de benedenhoek, kende in de ogen van doelman de Laat geen genade en verdween via z’n vingers naast het doel. Met de afloop van de wedstrijd tegen VOW nog in het achterhoofd kreeg de gehele aanhang van Boskant het Spaans benauwd, toen Rens van Vugt in de 90e minuut in een uitstekende schietpositie kwam. Ook hij wist niet de juiste richting aan de bal te geven, zodat de wedstrijd eindigde zoals die begonnen was: 0-0!
Aanstaande zondag staat er voor Boskant de uitwedstrijd tegen DVG op het programma. Een echte derby dus! Theoretisch begint daarna de winterstop, mits er door de KNVB voor 16 december geen inhaalwedstrijd ingepland wordt.

Uitslagen senioren
Boskant 1-Avesteyn 1 0-0, DAW 2-Boskant 2 3-2, DVG 3-Boskant 3 1-1, Boskant 4-Blauw Geel 10 afgelast, Boskant 5-DVG 6 afgelast, WEC 7-Boskant 7 3-3

Programma senioren zondag 9 december
DVG 1-Boskant 1 14.30 u., Boskant 2-Oss 3 11.30 u., Boskant 3-Blauw Geel 9 12.00 u., Avesteyn 4-Boskant 4 12.00 u., Schijndel 8-Boskant 5 12.00 u., Avanti’31 8-Boskant 6 12.00 u., Boskant 7-Avanti’31 12 09.30 u., Nooit Gedacht VR 3-Boskant VR 1 10.00 u.

Jeugd v.v. Boskant

Uitslagen jeugd
Boskant A1–Blauw Geel A3 9–5; ELI A1-Boskant A1 8-0; Boskant B1–Gemert B3 3-3; Boskant C1–Ollandia C1G 1-4; Boskant E1–MULO E2 9-1