Rhode wint doelpuntenfestijn in Venhorst met 3-7

Net als 5 weken geleden bij Avanti produceerde Rhode zondag bij nummer 3 Venhorst weer een zevenklapper. Na een echt doelpuntenfestijn werd het uiteindelijk 3-7 in het voordeel van Rhode, dat daarmee op de ranglijst Venhorst inhaalde en nu op een gedeelde derde plaats staat.

>u62<Rhode begon niet overtuigend. Venhorst kon zelfs na een minuut of10 op voorsprong komen toen hun topscoorder Tom van de Boogaard uit een scrimmage wist te scoren. Pas in de 28e minuut kon Rhode iets terug doen. Joep van de Mortel kopte vallend een voorzet van Michel Daniëls fraai binnen. Rhode kwam toen goed op stoom en binnen de kortste keren werd de wedstrijd beslist. Na een actie van Michel Daniëls vanaf de linkerkant had de keeper de bal niet klemvast en Tim Stewart strafte dit af, 1-2. Nog geen minuut later kreeg Rhode hulp van de thuisploeg. De ene verdediger schoot de bal via een andere het doel in, 1-3. In de 40e minuut was het al weer raak. Tim Stewart schoot vanaf de 16-meter lijn zijn tweede binnen, 1-4.
De strijd leek beslist, maar Venhorst geloofde er toch nog in. Via een snelle treffer van Thijs van Sleeuwen werd het 2-4. Venhorst ging op toen zoek naar de 3-4, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Tim Stewart tikte een voorzet van Paul Smeets binnen en met deze hattrick werd het 2-5. Ook Teun Latijnhouwers kon daarna nog een duit in het zakje doen. Uit een vrije trap van Paul Smeets scoorde hij met hoofd de 2-6. Venhorst bleef en er wel voor knokken en goalgetter Tom van de Boogaard kon ook voor 3-6 zorgen. Vlak voor tijd viel de 10e treffer van de wedstrijd. Simon van de Wetering, die al een paar weken goed invalt, stond aan de basis en Isi Merkx, die ook goed inviel, maakte het af, 3-7. Zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Rhode ontvangt Ruwaard dat tegen Rhode altijd van zich laat spreken. Al 3 keer op rij gaf Rhode een voorsprong weg en dat leverde 2 nederlagen en een gelijkspel op. Hopelijk kan zondag met deze slechte traditie afgerekend worden, maar Ruwaard blijft een onvoorspelbare ploeg die zondag tegen koploper Erp ook wist te verrassen met een gelijkspel. Voor meer informatie zie www.rhode.nl

Uitslagen
Venhorst-Rhode, 3-7; OSS 2-Rhode 2, 1-6; Heeswijk 7-Rhode 10, 2-2.

Programma
Rhode-Ruwaard, 14:30 u; Rhode 2-Volharding 2, 11 u; Blauw Geel 5-Rhode 3, 12 u; Avesteyn 3-Rhode 4, 12 u; Schijndel 6-Rhode 5, 10 u; Rhode 6-SCMH 3, 12 u; Irene 2-Rhode 7, 10 u; DVG 7-Rhode 8, 10 u; Rhode 9-Heeswijk 6, 12 u; Rhode 10-Vorstenb. Boys 5, 10 u, Dames-Nederwetten, 10 u..