Open dag Balans in mijn Gewicht: Cambridge Weight Plan

Roois nieuws
Hoe heerlijk is het om vanuit je omgeving complimentjes te krijgen over je figuur. Vooral als je aan het afslanken bent, merken veel mensen het op. “Wat zie je er goed uit!” wordt dan geroepen. Dat is een extra stimulans om het afslanktraject voort te zetten. Bianca van Thienen coacht mensen met overgewicht tijdens het afslanken. Balans in mijn Gewicht, zo heet haar praktijk. Cliënten slaan samen met haar een pad in, op weg naar het winnen van eigenwaarde en op weg naar een gezonder en vooral realistischer gewicht. Op zaterdag 8 dec van 10 uur tot 15.00 uur geeft Bianca een open dag.

“Als mensen bij mij in de praktijk komen ben ik altijd benieuwd naar het verhaal 'achter' het stukje overgewicht. 'Hoe komt het toch zover?’, denk ik dan, zegt Bianca. “Ik probeer dan door de mooie suikerlaag heen te prikken en uiteindelijk tot de kern te komen. Het is bekend dat overgewicht veel lichamelijke ongemakken kent; diabetes, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, obstipatie etc. Maar wat doet dat met jou als persoon? Zelf denk ik dat dit je niet koud laat.” Balans in mijn gewicht werkt met programma’s van Cambridge Weight Plan. Bianca: “Daarmee kan ik mensen met overgewicht helpen om op een verantwoorde manier af te slanken. Welk programma? (Cambridge Weight Plan heeft er namelijk meerdere) Dit ga ik dan tijdens een persoonlijk intakegesprek samen met de cliënt bekijken. Altijd in overleg. De persoon hoeft het zeker niet alleen te doen. We doen het samen!”

Zoals gezegd heeft het Cambridge Weight Plan verschillende programma's. Het is een totaalplan. Het totaalplan bestaat uit vier fases, ongeacht welk programma gevolgd wordt. Allereerst heb je de voorbereiding. Daarna komt de afslankfase. Bianca: “Tijdens het afslankprogramma komen lichaam en geest tot rust. Niet alleen verdwijnen de overtollige kilo’s, maar er ontstaat een bewustwording van de huidige levensstijl. Als je er voor open staat, kun je plannen maken hoe je jouw levensstijl in de toekomst op een andere manier wilt aanpakken. Ik kan je een helpende hand aanbieden om daar achter te komen. Het enige wat daarvoor wordt gevraagd, is dat je het volgende basisprincipe wilt onderkennen: ’Als ik blijf doen wat ik altijd heb gedaan, zal mij steeds weer overkomen, wat mij altijd al overkwam’.”

Als derde komt de af- en opbouwfase. Het belang hiervan is, om je schildklier langzaam te laten wennen aan het sneller moeten werken, omdat er weer meer calorieën te verbranden zijn. Stap voor stap naar een gezond voedingspatroon met reguliere voeding. Gewichtsbeheersing is de laatste fase. “Deze is erop gericht om het behaalde streefgewicht ook daadwerkelijk te behouden. Immers: afslanken is één, maar daarna op gewicht blijven is twee. Het traject daarna bied ik zelf aan d.m.v. een 'balanskaart'. Cliënten hebben de keuze om de periode na het 'lijnen' met mij deze fase in te gaan. Samen houden we het gewicht en gedrag nauwlettend in de gaten. Zie het als een stok achter de deur”, legt de gewichtsconsulente uit.
Balans in mijn Gewicht. Bianca van Thienen, Tel: 06-24331743, info@balansinmijngewicht.nl , www.cambridgeweightplan.nl 
  
Open dag, 8 december van 10.00 tot 15.00 uur, Koninginnelaan 84