Afbeelding

Stedentennis TV De Kienehoef in volle gang

Roois nieuws
Drie ontmoetingen alweer heeft het Stedentennisteam van tennisvereniging De Kienehoef erop zitten. De talentvolle jeugd komt – door enkele terugtrekkingen van andere teams in de eerste divisie – nu in de middelste klasse uit. Dit maakt de uitdaging om tot een dagoverwinning te komen des te groter.

In oktober werden als eerste de degens gekruist met Sittard. In totaal zijn er op een wedstrijddag 48 punten te verdienen; 32 uit singles en 16 uit dubbels. Helaas werden er slechts 9 punten binnengehaald, onder andere door de prima debuterende Tim Heijmans en de ervaren Vera vd Endt. Ondanks de forse nederlaag waren de inzet en onderlinge sfeer in het team prima.
Op 18 november kwam het team beter uit de verf tegen TOS Bergeijk. Op de met granulaat bedekte indoorbanen werd weliswaar verloren met 29-19, er werden zowel in de singles als dubbels mooie resultaten geboekt. Vera van der Endt wist wederom een hoger geklasseerde speelster te verslaan en in de rubriek t/m 20 jaar werden veel punten gepakt.
Vol goede moed werd dan ook een week later om 10 uur gestart tegen “De Kempen”, ditmaal thuis op de banen van HealthCity. Koen van den Oever en Simon Tersmette lieten een set lang zien dat zij de wapens hebben om deze tegenstanders te verslaan. Danique van Ballekom liet zien dat zij kan domineren op dit niveau en sleepte de volle punten binnen. Toch ging De Kienehoef met slechts twee handen vol punten weer naar huis en liep het zo tegen de derde nederlaag aan. In januari en februari zal blijken of het team zich nog weet te handhaven.