Met Rima naar het ziekenhuis of revalidatiecentrum

Roois nieuws
Er gaat geen dag voorbij in Sint-Oedenrode zonder dat je een busje van Rima ziet rijden. Let er maar eens op, je komt er zeker eentje tegen. Het taxibedrijf uit Olland verzorgt namelijk groepsvervoer, leerlingenvervoer, luchthavenvervoer, ‘normale’ ritten en dag verzorging. Ook voor personeel wat niet in staat is om zelf auto te rijden biedt Rima een oplossing voor werkgevers. Wat veel mensen niet weten is dat Rima eveneens zeer bekwaam is in vervoer naar ziekenhuizen en revalidatiecentra. Bent u ziek of herstellend van een ziekte of blessure en is zelf rijden geen optie? Laat u dan rijden door Rima. “Uw taxirit is onze zorg”, aldus Marijn, eigenaar van het taxibedrijf.

Taxibedrijf Rima, gevestigd aan de Pastoor Smitsstraat in Olland is een niet meer weg te denken begrip in deze regio van Brabant. Met een wagenpark van zestien bussen (waarvan vijf rolstoelbussen) en drie wagens is het bedrijf een serieuze speler. De chauffeurs worden allemaal opgeleid tot professionele en uiterst servicegerichte vervoerders. “Heel belangrijk is dat mensen in de regio weten dat we doen aan zittend ziekenvervoer”, legt Marijn uit. “Wij brengen u met onze welbekende zorg naar alle ziekenhuizen en zorginstellingen in heel Nederland en zelfs daarbuiten. In de loop der tijd is er veel veranderd en kunnen de vergoedingen van verschillende verzekeringsmaatschappijen flink uiteenlopen. Tevens komt niet iedereen meer in aanmerking voor een taxivergoeding. Om hiervoor in aanmerking te komen kunt u hiervoor een aanvraag doen bij uw verzekeringsmaatschappij. Als u in aanmerking komt, ontvangt u een vrijwaring. Deze levert u bij ons in en wij verzorgen de financiële afwikkeling. We brengen mensen weg en halen ze ook weer op. Dat biedt ontzettend veel voordeel en mogelijkheden.” Daarmee doelt Marijn onder andere op het gemak. Bent u ernstig ziek of dusdanig geblesseerd en moet u naar het ziekenhuis voor een behandeling? Zelf kunt u niet rijden en u wilt ook niet altijd familie of vrienden op laten draven. Bel dan eens naar uw zorgverzekeraar. De kans is groot dat u machtiging krijgt. Als dat zo is, komt u in deze streek automatisch uit bij Rima.

De chauffeurs van Rima worden op alle fronten getraind, ook op sociale vaardigheden. Marijn: “Wanneer u vaker naar het ziekenhuis moet, dan streven wij ernaar dat u altijd dezelfde chauffeur meekrijgt. We merken vaak dat er een band ontstaat. Dat hoeft natuurlijk niet, maar het gebeurt wel. De chauffeur is misschien wel de eerste die iemand ziet als er slecht of goed nieuws is verteld in het ziekenhuis.” Daarnaast staat de service bij Rima hoog in het vaandel. De bestuurder haalt de mensen thuis op en loopt bij wens mee naar binnen bij het ziekenhuis.

Rima Olland bv, Pastoor Smitsstraat 15, 5491 XL Sint-Oedenrode, tel: 0413 472721