Bijeengeraapt om gas te geven

Roois nieuws
De beste ideeën ontstaan vaak in de kroeg. Dat bewees Gerald van Doorn maar weer eens. Tijdens Olland kermis van vorig jaar kwam hij iemand tegen van de organisatie van Ollend Dreijt Dur. Er werd een balletje opgegooid; wat zou het mooi zijn als tijdens Ollend Dreijt Dur een Ollandse band een optreden zou verzorgen. Gerald was direct enthousiast en ging als een dolleman aan de slag. Hij kent mensen in de muziekwereld en wist dan ook snel de nodige muzikanten aan de haak te slaan.

In maart van dit jaar was het zo ver. Gerald had zo goed zijn best gedaan dat er een eerste repetitie op het programma stond van de band G@zzerop. Want zo heette de groep, bedacht tijdens de allereerste vergadering. G@zzerop bestond inmiddels uit zo’n tien personen, voornamelijk uit blazers. De backing vocals stonden vast, maar de zang werd gerouleerd. Samen werkten de muzikanten toe naar het eerste optreden tijdens Ollend Deijt Dur. Dat werd een groot succes.
Gelukkig stopte het daarna niet. G@zzerop deed haar naam eer aan en stoomde gewoon door. De muziekgroep bestaat nu uit twaalf mensen. Ze beschouwen zich als een groot begeleidingsorkest dat door iedereen is in te huren. Ook wil G@zzerop zelf optredens gaan geven. Op 1 december aanstaande speelt de club in De Rots in Boxtel. Na Ollend Dreijt Dur wordt dat het tweede optreden. Er is de laatste tijd weer druk gerepeteerd en alle muzikanten kijken er naar uit. Ze zijn bijeengeraapt in Olland, Rooi, Boxtel en Liempde en staan klaar om samen gas te geven.