Afbeelding

Van Kaathoven Groep klaar voor de toekomst

Roois nieuws
De chauffeurs van Van Kaathoven zijn klaar voor de toekomst. Afgelopen vrijdag ontvingen zo'n veertig chauffeurs het MBO diploma 'Chauffeur Goederenvervoer' niveau 2. Dat kregen de heren en twee dames niet zomaar. Daarvoor moesten ze het afgelopen jaar terug naar school.

De diploma uitreiking vond plaats in een van de hallen bij de Veghelse vestiging van Van Kaathoven, de ‘Belevingshal’. Die hal was voor deze gelegenheid extra aangekleed. Er viel wat te vieren en volgens algemeen directeur Rob van Kaathoven is het goed om dat juist nu te doen. “Want als de kranten vol staan met slecht nieuws, dan moet je lichtpunten juist blijven benadrukken”.

Europese regels
Vanaf 2016 moeten beroepschauffeurs iedere vijf jaar tenminste vijfendertig uur nascholing volgen. Met deze eis wil de Europese Unie bereiken dat iedere bestuurder dezelfde kennis en vaardigheden heeft. Zo blijven de chauffeurs op de hoogte van de nieuwste regels en technieken, die zij in de praktijk van alle dag tegenkomen.

Ondanks dat het diploma pas in 2016 verplicht is, wilde Van Kaathoven haar chauffeurs nu al bijscholen. Rob van Kaathoven vertelde de chauffeurs dat zij het visitekaartje van het bedrijf zijn. Daarom hebben de veertig vrachtwagenbestuurders naast de wettelijk verplichte modules zoals voertuigtechniek en zuinig rijden, ook lessen gevolgd in bijvoorbeeld persoonlijke gezondheid en uitstraling. Gezonde en betrokken medewerkers vormen het fundament van een gezond bedrijf.

Nieuwe dingen opsteken
De chauffeurs zijn positief over de opleiding. Toch was het wel weer wennen om weer naar school te gaan. Het opbrengen van de discipline om weer te leren en huiswerk te maken was wel wat lastig zegt Bart Mackenbach. Hij is een van de chauffeurs die weer in de klas zaten. Toch had het ook zijn leuke kanten vertelt Bart, maar de gezelligheid en weer eens nieuwe dingen opsteken waren leuk. Ook Cor van Schaijk was positief over de lessen. Hij merkte op dat er een frisse wind door het bedrijf waaide.

Nieuw logo
Die frisse wind laat de Van Kaathoven Groep ook aan de buitenwereld zien. Het Rooise familiebedrijf presenteerde onlangs een nieuw logo. Het oude logo met de twee pijlen maakt plaats voor een veelkleurige tulp. Die kleuren staan voor de duurzame waarden van het familiebedrijf. In de afgelopen halve eeuw kreeg het steeds meer dochterbedrijven. Die zijn onlangs samengegaan in vier hoofdonderdelen. Van Kaathoven Logistics is met ruim negentig medewerkers het grootste daarvan.

De andere onderdelen zijn Van Kaathoven Valor, dat van reststoffen weer hoogwaardige grondstoffen maakt en Universal Plastic Recycling dat gespecialiseerd is in kunststoffen. De nieuwste loot aan de stam is 'neovito', dat ook letterlijk 'nieuw leven' betekent. Dat is de onderzoek- en adviestak van het bedrijf, de kraamkamer voor nieuwe ideeën.