Gemeenteberichten week 48

Roois nieuws
Vergadering voorbereidingscommissie op dinsdag 4 december 2012

In de openbare vergadering van de Voorbereidingscommissie (aanvang 20.00 uur) komen de volgende onderwerpen aan de orde: 

A. Voorstellen:
1. Kwaliteitsverbetering landschap Verordening Ruimte
2. Vaststelling van de grondprijzen 2013
3. Vaststelling bestemmingsplan Sint-Oedenrode Oost
4. Wijziging Algemene plaatselijke verordening (APV) 
 
Vergadering voorbereidingscommissie op donderdag 6 december 2012

In de openbare vergadering van de Voorbereidingscommissie (aanvang 20.00 uur) komen de volgende onderwerpen aan de orde: 

A. Voorstellen:
1. Herziening verordening monumentensubsidie
2. Vaststelling Nota subsidies welzijn 2013
3. Vaststelling beleidsregels voor het verstrekken van gemeentegarantie 

B. Ter bespreking:
1. Nota uitwerking ombuigingen Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

De Voorbereidingscommissies vergaderen in de raadzaal van het gemeentehuis. Voorafgaand aan de vergaderingen wordt tussen 19.30 en 20.00 uur het zogeheten technisch beraad gehouden. Daarbij zijn de behandelende ambtenaren aanwezig om technische (concrete, feitelijke) vragen te beantwoorden. Ook het technisch beraad is openbaar.
Spreekrecht is mogelijk over alle geagendeerde onderwerpen. U wordt van harte uitgenodigd gebruik te maken van het spreekrecht. U dient dit ten minste 24 uur voor aanvang van de desbetreffende vergadering kenbaar te maken bij de griffier; telefonisch (0413) 481911 of per e-mail: griffie@sint-oedenrode.nl  
De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor iedereen ter inzage op werkdagen vanaf aanstaande vrijdag van 09.00 - 12.30 uur, maar zijn ook te raadplegen op de website van de gemeente. 
 
---------------------------------------------------------------------
 
Vooraankondiging herziening bestemmingsplan Centrum.

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke Ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode kennis dat zij voorbereiden een herziening van bestemmingsplan Centrum.
Met de herziening van het bestemmingsplan wil de gemeente niet alleen voldoen aan de wettelijke actualisatieplicht, maar wil de gemeente ook een juridische vertaling geven aan de “Centrumvisie”.
Op grond van artikel 1.3.1. lid 2 Bro wordt hier gemeld dat er op dit moment in de procedure nog geen gelegenheid geboden wordt om zienswijzen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen. Op dit moment liggen geen stukken ter inzage.

Wanneer het ontwerp-bestemmingsplan gereed is, zal dit ter inzage worden gelegd. De kennisgeving van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan wordt daarvoor gepubliceerd in de “MooiRooi” krant, de Staatscourant, via de gemeentelijke website en op www.ruimtelijkeplannen.nl . Dan bestaat ook de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen, zoals bedoeld in afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).
Voor vragen over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met mevr. L. Vulders van het team Ruimtelijke Ordening via telefoonnummer 0413-481911.

----------------------------------------------------------------------

Vernielingen is geen geintje! 

Beschadiging door vuurwerk kost teveel
De laatste maand van het jaar breekt alweer aan. Nog maar een paar weken en dan hopen we het jaar 2012 op een mooie manier uit te luiden en 2013 op een voorspoedige manier te beginnen. Officieel mag er nog geen vuurwerk verkocht worden, maar toch is hier en daar ’s nachts al een knal te horen. Afgelopen jaren heeft de gemeente maar liefst € 7.000,= materiaalschade gehad door vuurwerk. Om dit nu te voorkomen, vragen we iedereen dringend om elkaar hierop aan te spreken.

Verkeersborden, publicatieborden, prullenbakken, brievenbussen en straatkolken: het zijn voorbeelden van zaken die vorig jaar in de maand december vernield zijn door vuurwerk. Het betekende ook extra veel werk voor de medewerkers van de buitendienst. Zij waren in het totaal 114 uur bezig met het herstellen van de schade. Tijd die ze normaal anders hadden kunnen besteden, zoals het opknappen van de bestrating of het verbeteren van een speeltuintje. Het koste de gemeente – u en alle inwoners van Sint-Oedenrode dus – een totaalbedrag van €13.000,=. Dit is iets minder dan €1,- per inwoner. 

Spreek elkaar aan
We gaan ervan uit dat u zich realiseert dat vuurwerkvernielingen ook uw portemonnee raken en dat het ten koste gaat van de leefbaarheid in uw gemeente. Hebt u vrienden, kennissen, kinderen, broers of zussen van wie u weet dat ze al vuurwerk afsteken? Spreek hen dan daar op aan. Niet alleen voor u zelf, maar ook voor hen. Vanaf 1 december voeren de politie en het bureau halt een lik-op-stuk beleid. Hierbij krijgen jongeren, afhankelijk van leeftijd en ernst van de overtreding bij Halt een leerprogramma en/of werkstraf opgelegd. De gemeente doet altijd aangifte van vernielingen. Wanneer de dader bekend is, wordt de schade op deze persoon verhaald. 

Meer informatie
Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Dhr. M. Rijkers, beleidsmedewerker integrale veiligheid: mrijkers@sint-oedenrode.nl  via telefoonnummer 0413-481911. Om het afsteken van vuurwerk of illegale opslag te melden, kunt contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000. Op www.meldmisdaadanoniem.nl  vindt u meer informatie over dit onderwerp.

----------------------------------------------------------------------

Vooraankondiging.

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant zijn voornemens om het subsidieplafond voor de subsidieregeling Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP) Noord-Brabant 2012-2016 te wijzigen voor het tijdvak 15 december 2012 tot en met 14 januari 2013. De wijziging betreft het opnemen van een subsidieplafond van 400.000 in artikel 5.9 in paragraaf 3 (Hernieuwbare energie voor landbouwbedrijven). Artikel 5.3 en Artikel 6.3 beschrijven welke projecten subsidiabel zijn en deze blijven na de aanpassing ongewijzigd.

De integrale tekst van de Tweede wijzigingsgregeling subsidieregeling Plattelandsontwikkelingsprogramma 2012-2016 Noord Brabant zal omstreeks 15 december gepubliceerd worden op de internetsite http://www.brabant.nl/applicaties/regelingen/regeling-detail.aspx?r=686  
Indien u vragen heeft over de aanvraagprocedure of de subsidiemogelijkheden, kunt u
een email sturen naar info-plg@brabant.nl  of bellen naar 073-6812292.

--------------------------------------------------------------

Evenementen 

Bekendmaking ingekomen aanvragen (evenementen)vergunningen en verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode. 

Ingekomen aanvragen
In de periode van 20 november 2012 tot en met 28 november 2012 zijn de volgende aanvragen bij de gemeente ingekomen:
- van circus Barones voor het organiseren van circusvoorstellingen op 14 en 15 mei 2013 op het
evenemententerrein sportpark de Neul te Sint-Oedenrode.
- van Handboogvereniging Concordia voor het organiseren van winterveldwedstrijden voor de jaren 2014-2018
in het 2e weekend van januari op het terrein Boskantseweg 77a te Sint-Oedenrode. 

Melding meerjarenvergunning 
Van Handboogvereniging Concordia voor het organiseren van de wedstrijd handboogschieten op 12 en 13 januari 2013 op het terrein Boskantseweg 77a te Sint-Oedenrode. 
 
Verkeersmaatregel
In verband met de intocht van Sinterklaas zullen de volgende wegen op 2 december tussen 14.00 en 14.30 uur afgesloten zijn voor het verkeer: Tulpstraat, Azaleastraat, Margrietstraat, Jasmijnstraat, Anjerlaan, Lieshoutseweg, Hortensiastraat, Lupinestraat te Nijnsel. 
 
--------------------------------------------------------------------
 
Meldingen 

Gevonden en verloren voorwerpen 

Verloren voorwerpen
- Zwart tasje met dartpijlen en Samsung Galaxy
- Zwart/grijze Magna-fashion plastic tas met dameskleding

Er zijn geen gevonden voorwerpen. 

--------------------------------------------------------------------

Huisvuil 

Inzameling oud papier 

Donderdag 29 november
- KVO Nijnsel; papiercontainer aan de achterzijde van de Beckart vanaf 07.00 uur 

Zaterdag 1 december
- Ouderraad van basisschool Sint-Petrus; container tegenover speeltuin van 10.00 tot 12.00 uur; 

Permanente inzameling
Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Ollandseweg 98 van maandag t/m zaterdag.
Tijdens de wintertijd van 08.00 uur tot 17.00 uur. 
 
Inzameling wit- en bruingoed en grof huishoudelijk afval op vrijdag 7 december

Graag schriftelijk aanmelden bij de firma Van Kaathoven. De kosten hiervoor bedragen € 20,- voor het wit- en bruingoed en € 0,185 per kilo met een minimum bedrag van € 18,15.
Voor het aanbieden van dit afval heeft u een machtigingskaart nodig. Deze kaart is verkrijgbaar in het gemeentehuis (via www.sint-oedenrode.nl  of bij de receptie) en moet vóór dinsdag 4 december naar Van Kaathoven BV gestuurd zijn. 

--------------------------------------------------------------------

Standplaatsen 

Bekendmaking verleende vergunningen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode. 

Verleende standplaatsvergunningen
- Aan de heer T. van Nguyen voor het innemen van een standplaats op dinsdag, woensdag en zaterdag van 1 januari 2013 tot en met 30 juni 2013 op de Markt te Sint-Oedenrode voor het verkopen van Vietnamese loempia’s.
- Aan de heer J. Vrijhof voor het innemen van een standplaats op vrijdag en zaterdag van 1 januari 2013 tot en met 30 juni 2013 op de Markt te Sint-Oedenrode voor het verkopen van vis en visproducten.

Hierop is procedure 1 van toepassing 

---------------------------------------------------------------

Vergunningen 

Omgevingsvergunningen
(Een omgevingsvergunning kan verschillende activiteiten bevatten bijvoorbeeld bouwen, milieu, kappen van bomen, slopen enzovoort. Wij publiceren het project.)
Voor de procedures kijk op de website www.sint-oedenrode.nl/actueel/bekendmakingen 

Binnengekomen reguliere aanvragen om omgevingsvergunning
Adres Postcode Ingekomen Omschrijving
Ollandseweg 105 5491 XA 14-11-2012 Kappen 1 boom
Kalmoes 22 5491 KJ 19-11-2012 Kappen 1 esdoorn
Hoogstraat 55 5492 VV 14-11-2012 Veranderen paardenmelkerij
Vresselseweg 32 5491 PD 19-11-2012 Plaatsen lichtmasten
De bekendmaking van binnengekomen reguliere aanvragen om omgevingsvergunning is uitsluitend ter kennisgeving. 

Besluit verdaging reguliere omgevingsvergunning
Adres Postcode Uiterlijke beslisdatum verlengd met: Omschrijving
Tulpstraat 5 5492 HP 6 weken Plaatsen lift
Hierop is procedure 1 van toepassing

 Verleende reguliere omgevingsvergunning
Adres Postcode Besluit
verzonden Omschrijving
Zijtaartseweg 22 5491 SG 20-11-2012 Vernieuwen/verbouwen machineloods
Ollandseweg ongen. ---- 22-11-2012 Bouwen vrijstaande woning
Bunderdreef perceel N32 ------ 23-11-2012 Kappen 45 populieren met herplant
Jenne Akkers 2 5491 VA 26-11-2012 Vestigen Bed & Breakfast
Hierop is procedure 1 van toepassing

RECTIFICATIE
Geweigerde reguliere omgevingsvergunning
Adres Postcode Besluit
verzonden Omschrijving
Ollandseweg 172/172 a 5491 XC 13-11-2012 Gewijzigd uitvoeren woningsplitsing

Hierop is procedure 1 van toepassing (dus niet procedure 3, zoals gepubliceerd in week 47) 
 
----------------------------------------------------------------------