Heren MHC doen goede zaken tegen Meerssen

Afgelopen zondag stond voor de heren van MHC de wedstrijd tegen Meerssen op het programma. Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop en Rooi wist dat bij winst goede zaken voor de klassering gedaan zouden worden.

Net als de vorige wedstrijden begon Rooi scherp aan het duel. Binnen een minuut ontstond al een grote kans, die helaas niet het doel in ging en een strafcorner belandde na een knappe redding van de keeper van Meerssen op de paal. De eerste goal werd echter aan de andere kant gescoord. Een strafcorner werd goed binnen gepusht en betekende de 0-1 voor Meerssen. Rooi liet hierna de kopjes niet hangen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Twee minuten voor rust viel deze belangrijke goal. Willem van der Heijden pushte een strafcorner onberispelijk binnen.
Ook na de rust startte Rooi goed. Na tien minuten was het Martijn van Hemert die een vloeiende aanval afrondde. Heel lang konden ze echter niet van de voorsprong genieten. Nog geen tien minuten later kwam de spits van Meerssen door onoplettendheid in de verdediging oog in oog met keeper Caspar Besancon en miste niet. Heren 1 kenmerkt zich de laatste wedstrijden door veerkracht te tonen en met het hoofd omhoog te blijven hockeyen. Dat was na deze tegenslag niet anders. Binnen drie minuten pushte Thomas van de Ven bal na een individuele actie achter de keeper van Meerssen. Rooi drukte hierna door en uit een strafbal zorgde Willem van der Heijden met alweer zijn elfde doelpunt van het seizoen voor de 4-2. Hierna was het verzet van de tegenstander definitief gebroken en werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld.
De goede reeks in de laatste weken heeft ervoor gezorgd dat Rooi inmiddels weer de vierde plaats bezet en de aansluiting met de top heeft gevonden. In de tweede seizoenshelft is alles nog mogelijk.