Hard werken Nijnsel 1 wordt beloond

De derde wedstrijd van Nijnsel 1 in de binnencompetitie werd afgelopen zondag gespeeld tegen De Eendracht in Deurne. Dit zou een spannende wedstrijd worden, omdat er in de buiten competitie net verloren is van dit team.

Nijnsel begon vol goede moed en met wat gezonde zenuwen aan de wedstrijd. Al snel scoorde in de 4e minuut De Eendracht van afstand en stond Nijnsel met 1-0 achter. Hierop volgden enkele kansen van Nijnsel, maar deze misten helaas de korf. Ook De Eendracht had veel kansen, waardoor het gelijk op ging. Na 9 minuten spelen wisten de tegenstanders weer te scoren en was het 2-0 door een afstandsschot. Nijnsel was vastberaden deze achterstand in te halen en ging er dan ook voor. Hieruit volgde in de 11e minuut, wederom uit een afstandsschot, een doelpunt van Nijnsel door Selly van Roosmalen: 2-1. Helaas volgde De Eendracht ook snel hierna met een schot uit een kleine kans, waardoor de stand uitliep tot 3-1 in de 14e minuut. Beide teams hadden kansen, maar tot nu toe werden deze door Nijnsel niet afgerond. Totdat in de 17e minuut Nijnsel weer scoorde, een afstandsschot van Myrna Foolen, 3-2. Dit bracht de teams weer dichter bij elkaar en er werd erg fel gespeeld. Nijnsel kreeg meer geloof in de winst en scoorde in 10 minuten 4 keer, waardoor het net voor rust 4-5 was in het voordeel van de uit spelende ploeg (Myrna Foolen 2x, Nicole de Koning 1x, Anne Sijbers 1x).
Tijdens de rust werden er wat tips gegeven door de coach en Nijnsel ging er weer tegenaan in de tweede helft. Deze voorsprong mochten ze niet meer van zich af laten pakken. Na de rust werd er al snel gescoord door Myrna Foolen, een afstandsschot wederom, stand 4-6. Maar de tegenstanders waren ook erg fel en gaven hierop meteen hun antwoord, 5-6 werd het in de 4e minuut van de tweede helft. Beide teams waren aanvallend en verdedigend aan elkaar gewaagd, waardoor de doelpunten de tweede helft uitbleven. Ook werd er een doelpunt van Nijnsel afgefloten. Maar in de 14e minuut van de tweede helft, zorgde Nicole de Koning ervoor dat Nijnsel wat meer ‘lucht’ kreeg. Ze scoorde de 5-7. Het bleef een spannende wedstrijd en De Eendracht gaf niet op. Pas in de laatste 3 minuten scoorde Nijnsel nog een keer. Myrna Foolen maakte de 8-5 en dit gaf het team een goed gevoel. Het kon bijna niet meer fout gaan. Toch wisten de tegenstanders hier nog een antwoordt op te geven door van afstand nog de 6-8 te maken, maar hierna volgde al snel het eindsignaal van de scheidsrechter.

Volgende week zonder speelt Nijnsel 1 om 10.30 uur in sporthal de Strepen tegen Gazelle 1.