RDS’er Leo van Vlerken strandt in kwartfinale

Roois nieuws
Op donderdag 22 november werden de kwartfinales gespeeld om het bekerkampioenschap van Brabant dammen individueel. Het clublokaal “de Biechten” van damvereniging HED uit Rosmalen was dit keer het strijdtoneel.

Leo van Vlerken van RDS was de enig overgebleven Rooise dammer die nog kans maakte op de halve finale. Hij lootte tegen Theo van de Westelaken uit Sint – Michielsgestel. Gezien het rating verschil waren er beslist kansen voor Leo. Het reglement bepaalde dat daarvoor wel gewonnen moest worden van Theo. Leo had een hogere rating en remise was daarom niet voldoende. In een zorgvuldig opgebouwde partij wist Leo een enorm tempovoordeel te behalen wat uiteindelijk grote kansen op winst betekent.
Maar in het zicht van de haven voerde Theo een verassend slagzetje uit waardoor het opgebouwde voordeel meteen was verdwenen. Uiteindelijk kon Leo nog wel remise halen maar dat betekende toch uitschakeling. Ondanks dat de uitslag een tegenvaller was mogen we constateren dat Leo van Vlerken een uitstekend kampioenschap heeft gespeeld en al met al boven verwachting heeft gepresteerd. Damvereniging RDS is door mede door Leo op provinciaal niveau goed op de kaart gezet.