Afbeelding

Gouden steunpilaar Arie van Alebeek

Roois nieuws
Vorige week donderdag werd onder de verschillende basisscholen een landelijke verkiezing gehouden onder onderwijsondersteuners. Iedere basisschool kon haar gouden steunpilaar voordragen voor de commissie. Basisschool Sint Franciscus deed het anders. “Wij hebben onze gouden steunpilaar al in ons midden en gaan niet kiezen”, zo berichtte directeur Ellie Bosmans. Onze gouden steunpilaar wordt gehuldigd, maar dat doen we gewoon zelf.

Arie van Alebeek, conciërge en steun en toeverlaat voor iedereen op school, was totaal overdonderd. Hij had de dag ervoor alles klaargezet, niet wetende dat dat eigenlijk voor hemzelf was. Arie: “Er zou een voorleeswedstrijd zijn. Ik vond het wel raar dat het niet op de kalender stond, maar verder heb ik er niet bij stilgestaan.” Alle kinderen hadden in de voorgaande weken een verrassing voor hun steunpilaar ingestudeerd. “We konden echter niet goed oefenen”, aldus juf Mieke, “want Arie heeft overal oren.” Haar kleuters gaven Arie een dikke duim voor alles wat hij voor hen doet. Zo had iedere groep goed nagedacht waarom Arie hun steunpilaar is. Groep drie had harten gemaakt omdat ze Arie hartstikke lief vinden, maar ook omdat ze hem hartelijk willen bedanken. Ook groep 4 vindt Arie een ster in eigenlijk alles. Groep 5/6 maakte een eigen gedicht en groep 7 een cadeau waar Arie elke dag iets aan heeft. Groep 8 was doodnerveus. Onder leiding van Jill van de Wijdeven hadden zij een eigen productie ingestudeerd. Eén keer waren ze door Arie betrapt tijdens het oefenen, maar ze hadden hem met een smoesje om de tuin weten te leiden.

Arie vond het eigenlijk maar niks om zo in het midden van de belangstelling te staan. Maar hij vond het wel leuk dat ze dit toch zomaar allemaal gedaan hadden. Arie: “Ik doe gewoon mijn best. Ik vind mijn werk keileuk om te doen. Het is één van de mooiste jobs die je kunt hebben.”