World=U jongeren brengen boodschap naar de VN in New York

Roois nieuws
19 Jongeren van World=U zijn in New York om namens 260 jongeren uit 19 teams vanuit heel Nederland hun ervaringen met coöperatieve waarden en samenwerking te delen. Op maandag 19 november doen ze dat tijdens de Closing Ceremony van het International Year of Cooperatives bij de Verenigde Naties. Eerder gingen ze in dialoog bij Rabobank New York, deden ze vrijwilligerswerk bij de Soup kitchen en kregen ze een masterclass over NYC as an ecosystem bij Brooklyn Botanic Gardens.

"Worden klanten ook afgewezen op basis van duurzame criteria?", was een vraag van een van de jongeren aan MT-lid Andre Blom van Rabobank New York. Dit leidde tot een boeiend gesprek over de kernwaarden, risicomanagement en dilemma's van coöperatief bankieren. Daarnaast kregen de jongeren via een live-verbinding ook een beeld van Rabobank California en hun manier van community banking. De ngo Just Food liet zien hoe zij in diverse projecten samenwerken met Rabobank New York. Zoals bijvoorbeeld een course van twee weken over New York as an ecosystem waarbij ze jongeren onderwijzen in het belang van lokale biodiversiteit. De jongeren kregen hier ook een voorproefje van via de masterclass.

International Cooperative Youth Statement
Jongeren en een duurzame samenleving staan hoog op de agenda van de VN. World=U draait om jongeren die in dialoog gaan, coöperatief samenwerken en ondernemen. Tijdens het Youth Event, onderdeel van de Closing Ceremony van het International Year of the Cooperation, krijgen de World=U jongeren de kans om te laten zien hoe World=U hieraan bijdraagt en waarom het zo belangrijk is. Dit doen ze door in dialoog te gaan met jongeren uit heel de wereld en mee te werken aan een International Cooperative Youth Statement. Het Youth Event is een initiatief van het departement Economische en Sociale Zaken van de VN, in samenwerking met de Internationale Arbeidsorganisatie en de Rabobank.