De Gouden Leeuw nieuwe stijl met knipoog naar vroeger

Roois nieuws
De komende maanden wordt er keihard gewerkt aan de inrichting van De Gouden Leeuw. Afgelopen maandag is een begin gemaakt aan het project. Volgens de kersverse uitbater is het de bedoeling dat het Grand Café een week voor carnaval haar deuren opent. De Gouden Leeuw krijgt een compleet nieuwe stijl met een speelse knipoog naar vroeger.

Aangezien carnaval komend jaar vroeg valt, zal de opening al plaatsvinden in de derde week van januari. “Maar dan mag er niets tegenzitten”, waarschuwt uitbater Rob de Vries. “Vorige week hebben de betrokken partijen bij elkaar gezeten om de planning te maken. Als we een week voor carnaval openen, wil ik dat alleen doen als het helemaal af is, zoals De Gouden Leeuw moet zijn. Dan krijgen de mensen geen verkeerde indruk.” Het zou dus zomaar kunnen zijn dat Rooienaren hun carnaval gaan vieren in De Gouden Leeuw. Dat kan wel eens wat flashbacks veroorzaken.

De ontwerpen zijn klaar en Rob weet al precies hoe het geheel er uit komt te zien. Rob: “Rechts in het midden tegen de wand komt een grote bar. Rechtsachter in de hoek wordt een open keuken gerealiseerd en linksachter komt de grote zaal. Een glazen wand zal de zaal afscheiden van het café/restaurant. We zullen veel hout gebruiken en zeer waarschijnlijk komt er een mobiele glashaard voor de sfeer. In het café/restaurant komen zowel lage als hoge meubels te staan. Links voor komt een verhoging.”

Volgens de nieuwe uitbater wordt De Gouden Leeuw anders doen voorheen. “We leven in een compleet nieuwe tijd, met nieuwe mensen. Daarom zal het een andere sfeer uitademen dan toen. Maar natuurlijk denken we wel aan het verleden. Ik ben dan ook op zoek naar mooie foto’s van De Gouden Leeuw van vroeger. Die wil ik graag ophangen in het Grand Café. Dus als mensen me daar aan kunnen helpen…?” In de nieuwe Gouden Leeuw is geen plaats voor een biljart. Het wordt een plek waar mensen gezellig kunnen kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. De bier-, wijn- en koffiekaart zal veel exclusieve producten bevatten die nergens anders in Sint-Oedenrode te verkrijgen zijn. En wat betreft de muziek? De Gouden Leeuw wordt ’s avonds en in het weekend niet ineens omgebouwd tot kroeg. De muziek blijft op een dusdanig niveau dat mensen echt bij kunnen buurten.

Voor nu is er flink wat werk aan de winkel. Rob springt van hot naar haar en werkt lange dagen om het geheel op tijd af te krijgen. Dan is het tijd voor een nieuw tijdperk. Een nieuw era Gouden Leeuw, voor Rooienaren en andere levensgenieters van buiten de dorpsgrenzen.