Afbeelding

The Old Pipe beste whiskyslijter van Nederland

Roois nieuws
Na in 2009 tijdens de Glengoyne Distributor Conference in Schotland te zijn uitgeroepen tot ‘Best Whiskyshop of the year' is Whisky&Portshop 'The Old Pipe' uit Sint-Oedenrode wederom in de prijzen gevallen. Vorige week, tijdens het whiskyfestival in Den Haag, is ‘The Old Pipe’ door de SSMWS (Scotch Single Malt Whisky Society) uitgeroepen tot 'Beste Whiskyslijter van Nederland’!

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de SSMWS (Scotch Single Malt Whisky Society. Dit is een internationale organisatie die zich inzet voor Schotse Single Malt Whisky op alle denkbare vlakken. Deze prijs is niet zomaar nattevingerwerk maar er wordt een jaar lang door diverse mensen uit de whiskywereld hard gewerkt om te kijken wie hier voor in aanmerking komt. De volgende criteria wegen het zwaarst: Inzet voor de Schotse Single Malt Whisky, advies richting klanten, assortimentsopbouw, organiseren van speciale whiskyproeverijen, aanwezigheid van de juiste whiskyglazen en informatie/posters/boeken/folders van de Schotse Whisky gebieden, distilleerderijen, historie enz.
Zonder het te weten was de shop in Sint-Oedenrode genomineerd. Ook kwamen diverse Mistery Guests over de vloer om alles te beoordelen. Ook alle importeurs en leveranciers van Schotse Single Malt Whisky in Nederland zijn benaderd door de SSMWS om hun mening te geven over de genomineerden. Dit alles viel zeer positief uit voor Whisky&Portshop The Old Pipe. Met als resultaat dat we winnaar zijn geworden van de Award Beste Whiskyslijterij van Nederland 2012.
Ieder jaar wordt ook de beste whisky horeca zaak van Nederland gekozen, ook hier is de society een jaar mee bezig. Helaas is het de society dit jaar niet gelukt om hier een winnaar in te vinden, dit geeft dan ook direct aan dat de lat zeer hoog ligt in zowel de horeca als de retail.

Johan van Boxmeer: “Wij zijn superstrots op deze Award en zien het als een kroon op ons werk! Het is ook een absolute stimulans om ons werk op deze wijze voort te zetten.”