Rooi haalt drie punten op in Valkenswaard

Na een week rust, stond de uitwedstrijd tegen het hoger geklasseerde HOD op het programma. Vorige jaren was dit een lastige tegenstander op het Valkenswaardse waterveld, er werd telkens maar nipt gewonnen. Rooi was dus gewaarschuwd en zou moeten knokken voor de punten.

De beginfase van de wedstrijd verliep onrustig, het was duidelijk dat Oedenrode moeite had met het stuiterende waterveld van HOD. De eerste kansen waren wel voor Rooi, maar na vier minuten viel er een tegendoelpunt via een mooie tip-in na een vrije slag. Heren 1 raakte niet in paniek en zocht zorgvuldig de aanval. Een aantal kansen volgden maar pas na 17 minuten werd de gelijkmaker gescoord. Via een vrije slag aan de zijlijn werd de bal direct de cirkel in gekaatst waar Bram Janus zijn tweede doelpunt van het seizoen liet aantekenen. Daarna bleef Rooi het betere van het spel houden en na 31 minuten viel de 2-1 na een mooi uitgevoerde counter van Willem van der Heijden. Met een voorsprong de rust in was hetgeen waar Rooi op speelde maar in de 35e minuut kreeg HOD nog een strafbal. Caspar Besançon haalde echter met een katachtige reflex de bal uit de rechteronderhoek.

De tweede helft voerde HOD de druk iets meer op maar het was Rooi dat toch de beste kansen kreeg. Mede door veel de hoge bal te hanteren werden de spitsen bereikt, maar een doelpunt leverde dit niet op. HOD probeerde van alles om tot scoren te komen en dit resulteerde in een dwaze actie van een speler van HOD, met een gebroken neus bij een van de spelers van Rooi als gevolg. Rooi liet zich niet kennen en ging niet mee in het fysieke spel van HOD, waardoor 2 minuten voor tijd Martijn van Hemert de 3-1 op zijn naam schreef. De laatste wedstrijd voor de winterstop is tegen Meerssen, een ploeg die vier punten onder Rooi op de ranglijst staat.