Grootse reünie basisschool Sint-Petrus Olland

Roois nieuws
Tijdens de kerstvakantie zal de 'oude' basisschool Sint-Petrus in Olland verhuizen naar het nieuwe schoolgebouw welke is gevestigd in het spiksplinternieuwe gemeenschapshuis De Holm. Hoewel er nog geen concrete (sloop)plannen liggen voor het huidige schoolgebouw was dit Ingrid van Roosmalen een mooie gelegenheid om een reünie te organiseren.

Eerder dit jaar regelde ze nog een reünie voor haar 6e klas van dezelfde school. In de zoektocht naar telefoonnummers en e-mailadressen vroegen oud-leerlingen uit andere klassen of de reünie ook voor hen gold. Aangestoken door deze enthousiaste reacties, en die tijdens de 6e klas-reünie, broeide een idee over een grote(re) reünie in combinatie met het sluiten van het schoolgebouw. Ingrid zocht na de zomervakantie contact met de nodige instanties en school waardoor realisatie steeds vastere vormen aannam. Na een ochtend en middag telefoneren wist zij zes andere oud-leerlingen te enthousiasmeren. Samen met Meine Engbers (Olland), Marian Fassbender-van Roosmalen (Eerde), Simone van Hoof (Olland), Stephan van de Moosdijk (Olland), Karin Peters (Son en Breugel) en Ronald van der Sanden (Olland) vormt Ingrid nu de reüniecommissie.

De reüniecommissie heeft onlangs verdere vorm en kaders aan het idee gegeven. Besloten werd om een reünie te organiseren voor oud-leerlingen die vanaf de opening van de oude school (1978) tot en met schooljaar 1998/1999 daar op school zaten. In verband met de door de overheid voorgenomen verhoging van de 'alcoholleeftijd' van 16 naar 18 jaar, is bewust gekozen om oud-leerlingen jonger dan 18 jaar niet uit te nodigen.
Om deel te kunnen nemen aan de reünie moeten oud-leerlingen en oud-leerkrachten zich per e-mail (reuniebsolland@live.nl) aanmelden, zodat aan de hand van het opgestelde overzicht gecheckt kan worden welke mensen zijn 'gevonden'. Zij ontvangen vervolgens een e-mailbevestiging met verdere (betaal)instructies. De aanmeldingstermijn staat open tot 9 december. De reüniecommissie is voornemens degenen die na die tijd nog niet hebben gereageerd te zoeken en persoonlijk te benaderen.
De invulling en locatie van de reünie wil de reüniecommissie graag geheim houden. Enerzijds om er enig verrassingsaspect in te houden, anderzijds om een situatie als project X - Haren te voorkomen. Wegens deze laatste reden wordt er op Facebook door de reüniecommissie geen locatie genoemd en hoopt zij dat alle social media-bezoekers dit ook in acht nemen.
De reüniecommissie heeft uit klassenlijsten via school becijferd dat het aantal over de reünieperiode van 20 schooljaren ongeveer 420 leerlingen bedraagt. Daar komen de oud-leerkrachten nog bij. Zij worden ook van harte uitgenodigd om te ervaren hoe 'hun' leerlingen zijn veranderd.

Momenteel hebben zich al zo'n 200 oud-leerlingen zich als Facebookvriend gemeld (http://www.facebook.com/#!/reunie.basisschoolsintpetrus) en tientallen via het e-mailadres. Hoeveel oud-leerlingen en oud-leerkrachten daarvan de reünie bij gaan wonen is afhankelijk van het bereik van het nieuwsbericht dat er een reünie komt.

Hiervoor zijn afgelopen weekend bij alle huishoudens in Olland flyers bezorgd. Daarnaast is er in alle publieke gelegenheden (horeca, supermarkten, verenigingen, sportaccommodaties) in Sint-Oedenrode, de kerkdorpen en in Liempde een flitsende poster opgehangen. Het design van de flyer en poster komt van de hand van Bas Broers, eveneens oud-leerling en toekomstig reünieganger. Hij heeft ervoor gezorgd dat zowel de school duidelijk herkenbaar is en direct duidelijk is dat het om een reünie gaat.
Om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan de reünie zijn diverse regionale en plaatselijke weekbladen benaderd waaronder DeMooiRooiKrant en Groot Eindhoven. De reüniecommissie hoopt door deze media-aandacht zoveel mogelijk oud-leerlingen te bereiken.