Conditie van het veld grootse tegenstander van Ollandia

Roois nieuws
Het is altijd oppassen als je als koploper tegen de laatst geplaatste vereniging moet.
Met die gedachte begon Ollandia afgelopen zondag aan haar wedstrijd tegen OVC 63.

Het was Ollandia die direct het heft in handen nam en de tegenstander direct liet merken dat er vandaag niet te halen viel. Zo was het Richard Marcus die in de 18 minuut met een prachtig genomen vrije trap de hatelijke 0 liet ombouwen tot een geruststellende 1.
OVC 63 liep vanaf dat moment letterlijke en figuurlijk achter de feiten aan. Toen Robert Erven zich in de 28 minuut vrijdraaide rond de 16 meter en deze actie vervolg gaf met een perfect genomen trap rechts onder in de hoek was de 2-0 een feit. Even leek het erop dat OVC 63 de aansluitende treffer nog kon maken voor het rustsignaal. Echter goed verdedigend- en keeperswerk wisten dit te voorkomen. Sterker nog, toen Stefan Erven in de 45e minuut een terugkomende bal van de keeper in de touwen schoot was met een 3-0 stand de wedstrijd voor de rust al beslist.
De staat van het veld, zeer glad na de regenval, was voor Ollandia de grootste tegenstander. Met name bij snelle acties was het vaak dat de spelers onderuit gingen. Iedereen kan begrijpen dat dit beeld het spel niet ten goede kwam.
In de 72 minuut mocht na een slechte uittrap van de keeper Robert Erven de bal aannemen en deze vervolgens simpel overspelen naar zijn broer Stefan die deze kans niet liet liggen en zo voor een 4-0 stand zorgde.
De 5-0 en 6-0 van Rober Erven in de 83e en 88e minuut, deze laatste na een strakke voorzet van Gerben Voets die wederom een sterke partij speelde, was een logisch vervolg van het getoonde spelbeeld.
Al met al een zeer verdiende overwinning en zoals de trainer van OVC 63 zelf aangaf; “Dit Ollandia is gewoon een maatje te groot voor ons”.
Met het affluiten van deze wedstrijd is tevens een eind gekomen aan de eerste competitiehelft en kunnen de spelers zich weer gaan opmaken voor een heuse derby tegen plaatsgenoot Nijnsel dat sterk in opkomst is en op dit moment de derde plaats bezet in de competitie.
Schrijf het maar vast in uw agenda: 2 december vvOllandia-vvNijnsel om 14.30 uur op “sportpark Ekkerzicht” dit mag u niet missen!