Boskant verslikt zich in VOW

Roois nieuws
Het is Boskant niet gelukt de koppositie in de 4e klasse G vast te houden. In een enerverende wedstrijd kreeg het met 0-2 klop van het bezoekende VOW

Voor de neutrale toeschouwers was de wedstrijd tussen Boskant en VOW, afgelopen zaterdagavond, een mooie “pot” om naar te kijken. Er werd, vooral in de eerste helft, met open vizier gestreden, waardoor er voor beide doelen kansen ontstonden. In de 4e minuut had de thuisclub alle geluk van de wereld dat de inzet van de geheel vrijstaande Bart van de Laar via de paal in de handen belandde van Boskant keeper Erwin Brouwers. Twee minuten later haalde VOW doelman Vincent Hokke opgelucht adem toen hij de bal niet klemvast had, maar alleen maar eigen verdedigers in de buurt zag. Een minuut later was hij er als de kippen bij om Ron v Uden het scoren te beletten. Aan de andere kant reageerde Erwin attent op een doelpoging van Niels Maas. In de 21e minuut was VOW weer aan de beurt. Juul van Erp had z’n vizier iets te ver naar rechts gericht en schoot de bal snoeihard tegen de buitenkant van de paal. Een minuut later kreeg Frank vd Heijden een afvallende bal voor de voeten; z’n inzet kon met moeite door doelman Hokke tot corner worden verwerkt. In de 38e minuut leek Boskant op voorsprong te komen. Na een diepe pass was Maikel Merks er als de kippen bij om het laatste tikje te geven, echter …… z’n doelpunt werd (onterecht) wegens vermeend buitenspel, afgekeurd.
Na rust lag het tempo bij beide teams wat lager. Boskant was wat meer aan de bal en creëerde een licht veldoverwicht. In de 80e minuut leverde dat een goede kans op voor Boskant. De schuiver van invaller Roel Brans werd door doelman Hokke echter vakkundig uit de benedenhoek getikt. Twee minuten later had het voor Boskant dan toch nog kunnen gebeuren. Een prima voorzet van Frank Konings bereikte de geheel vrijstaande Roel. De bal stuiterde echter van z’n voet zodat ook die kans verloren ging. In de 85e minuut was Geert Habraken er namens Boskant opnieuw dichtbij; helaas belandde de bal in het zijnet. De wedstrijd leek op 0-0 te eindigen totdat een “wereldgoal” van Ruud van Asseldonk Boskant in de 88e minuut in rouw dompelde. Van zeker 35 meter knalde hij de bal, onhoudbaar voor Erwin, tegen de touwen: 0-1. Dat het nog 0-2 werd in de allerlaatste minuut, balverlies en ver vooruit geschoven spelers, is eigenlijk alleen nog maar belangrijk voor de statistieken!
Door het gelijkspel van Boekel Sport en de winst van Avesteyn, zakt Boskant naar plaats 3. Volgende week is er een beker-/inhaalprogramma en heeft Boskant 1 rust, de week daarop komt Avesteyn op bezoek, een echte topper dus!

Uitslagen senioren
Boskant 1-VOW 1 0-2, Blauw Geel 4-Boskant 2 3-1, Rhode 4-Boskant 3 3-1, Boskant 4-Heeswijk 4 1-1, Boskant 5-Erp 6 1-10, Boskant 6-Heeswijk 5 5-3, Heeswijk 9-Boskant 7 1-1, EVVC VR2-Boskant VR1 6-0

Programma senioren zondag 25 november
Geen wedstrijden

Jeugd v.v. Boskant

Uitslagen jeugd
Venhorst A1-Boskant A1 6-1; Boskant B –Blauw Geel’38 B4 1-4; Boskant C1–Eli C2 1-5; Rood Wit’62 D4-Boskant D1 4-1; Boskant E1–DVG E2G 9-3; Blauw Geel’38 E9-Boskant E2 3-9; Ollandia F1G-Boskant F1 11-0; ODC Mini F–Boskant Mini F 5–3