Afbeelding

Sjef van den Berg wint brons op internationaal toernooi

Roois nieuws
Op de clubavond afgelopen vrijdag is geschoten voor de Afvalemmer van Ontspanning. Dit is een wisseltrofee geschonken door twee voormalige Keizers van Ontspanning. De schutters worden op basis van loting ingedeeld in poules. Na 15 pijlen gaan de beste 2 schutters uit elke poule gaan door naar de 2e ronde. In deze en de volgende poules schieten steeds 2 schutters tegen elkaar 10 pijlen. De winnaars gaan steeds door. Na een spannende wedstrijd werd geheel onverwacht Beppie van Bergen winnaar van de trofee nadat ze in de finale de huidige Keizerin had verslagen.

Dinsdagmiddag is bij de veteranen afdeling van Ontspanning een onderlinge wedstrijd geschoten. Deze wedstrijd gaat over 25 pijlen op een 60 cm blazoen op 18 meter. Dag winnaar was Jan van Erp met 216 punten. Verdere uitslag Antoon Vervoort 215, Leo van Breugel 213, Ron Spijker 198, Jan Gordijn 184, Albert van Ofwegen 171, Ad Hastenberg 165 en Jan Lathouwers 81.
Afgelopen weekend, 16 t/m 18 november is in Amsterdam het face2face toernooi geschoten. Een groot internationaal toernooi dat meetelt in de wereldbeker competitie. Sjef van den Berg schoot mee in het nationaal team van Nederland. Het toernooi begon op vrijdag met een kwalificatieronde met 72 heren recurve schutters. 48 van hen gingen door naar de zaterdag. Sjef won alle 5 de poulewedstrijden en ging met 10 wedstrijdpunten door naar de 1e eliminatieronde. Op zaterdag werden er 3 eliminatierondes geschoten. Het aantal schutters werd steeds gehalveerd. 48 schutters werden er 24 en daarna nog 12. Sjef ging in de eerste ronde door met weer 10 wedstrijdpunten. De tweede ronde werd wat zwaarder, maar Sjef won 4 van de 5 partijen en ging door met 8 wedstrijdpunten, zodat hij bij de laatste 12 stond. In de derde eliminatierond gingen er nog maar 4 schutters door naar de finales op zondag. Sjef bleef zijn goede vorm behouden en met 1 gelijke partij ging hij door naar de laatste vier met 9 wedstrijdpunten. Op de zondag werd alleen een kruisfinale en een bronzen of gouden finale geschoten. De finales verliepen volgens het setsysteem, best of seven. Wie het eerst vier setjes van drie pijlen wint, is winnaar. Sjef stond hier tegen de Duitser Sebastian Rohrberg, de winnaar van het toernooi in 2006. Het was een spannende strijd die gelijk op ging. Bij een stand van 3-3 schoot Sjef een rondje 29 en de Duitser schoot 30. Sjef ging door naar de bronzen finale. Hierin trof hij opnieuw een Duitse tegenstander, Daniel Hartman. Sjef begon vol vertrouwen aan de finale. Hij nam meteen een voorsprong van 2-0 met twee rondjes 30. De derde ronde was voor Daniel met 30-27. Daarna won Sjef nog twee sets met 30 en 29 punten. Hij won de bronzen medaille met 4-1.
Meer informatie en uitslagen, o.a. van Rick v.d. Oever en Jan van Tongeren van Concordia, zijn te vinden op www.face2face-archery.org. Dinsdagmiddag is er bij de Rozelaer een reguliere wedstrijd. Op dinsdag en donderdagavond is het vrij trainen (als er geen wedstrijden zijn) en op woensdagavond traint de jeugd.